Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ja vam nerozumim. V textu je prece jasne napsano, ze tato odruda nejen vznikla jako nahodny semenac, ale i nadale byla dlouho timto zpusobem rozmnozovana. Ja nemam duvod odborne byt starsi knize v tomto neverit. Naopak skutecnost me presvedcuje, ze to zrejme bude pravda. V souvislosti s Jadernickou neni asi termin odruda (tak jak je definovan) uplne nejspravnejsim popisem reality. Spise se podle me jedna o urcity typ jablka a misto od mista se vyznamne lisi. Nevim v cem to rozporuje soucasne botanicke poznatky. Napriklad v Kazachstanu rostou urcite typy jablek volne v prirode od nepameti a svete div se jsou to jablka jedla a dobra, i kdyz se mnozi prirozenou generativni cestou. Plyne z toho samozrejme obrovska variabilita. Jadernicku ale generativne mnozil clovek. Polopaticky to znamena, ze pokud ze semene nevyrostlo neco jako Jadernicka tak to zlikvidoval a dale nemnozil. Vzdyt i orechy byly dlouho mnozeny generativne a do urcite miry to fungovalo. Samozrejme opet z toho vyplynula obrovska variabilita ruznych typu. Podobne je to dle me s Jadernickou.

Roubovat umely uz staroveke narody. Nikdo tady netvrdi, ze Jadernicka byla mnozena vyhradne generativni cestou. Urcite se vzdy nekdo se znalosti roubovani nasel, ale pokud pan Suchy pise, ze prosty lid tyto jablka mnozil z jader, tak ja znovu opakuji, ze nemam absolutne duvod mu neverit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika