Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Názor p.Martina mi pripadá rozumný. Nechcem robiť z prachu strašiaka, ale prečo ho zbytočne lepiť na nakrájané ovocie, keď sa to dá urobiť čistejšie? Zmyslom a zámerom je čo najskôr usušiť a rýchlo uschovať do nádoby. P.Miloš zrejme neskúšal otvoriť kryt radiátoru alebo dvihnúť mriežku, aby sa pozrel, koľko je tam pavučín a prachu. Klasické rebrové široké radiátory bez krytu sú na sušenie vhodnejšie a nenasávajú toľko prachu zo zemi pod radiátorom. Výhodu sušenia v elektrickej sušičke v ktoromkoľvek období roku ale nenahradí ani ten najlepší radiátor. Spotreba el. energie je zanedbateľná. Kachlový sporák je takisto ideálny, teplota kachlíc na povrchu kobky neprevyšuje +60, čo je pre sušenie ideálne. Paľo