Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Navíc se u A2 uvádí, že podporují dřívější ukončení vegetace na podzim, což by v 800 m mohla být také výhoda. Ale zkusil bych na porovnání dát i pár stromků na semenáčích. Pokud máte horší půdu (nevím, co je to relativně dobrá půda na 800 mnm), tak Vám tam stejně nic jiného dlouho nevydrží :((zkušenosti z 500 mnm).

Koše proti hryzcům: 8 m králičího pletiva s malými oky. Odstříhnete 4 m, které podélně rozstříhnete na dva pruhy 4 x 0,5 m (ornici určitě nemáte mocnější než 0,5 m, takže hlouběji to nemá smysl). Zbylé 4 m rozstřihnete na čtyři kusy 1 x 1 m. Jeden tento kus položíte na zem a po obvodu k němu přidrátujete jeden pruh 4 x 0,5 m, který pak ještě na konci spojíte. Po vykopání jámy 1 x 1 x 0,5 m vložíte tento vytvořený základ koše do jámy, uprostřed zatlučete kůl, zasypete hlínou a vysadíte stromek. V dalším kusu pletiva 1 x 1 m najdete střed a od něj pletivo rozstříhnete až k okraji. Nasunete kolem kmínku s kůlem na zasypaný základ koše. Pečlivě všechno přidrátujete, necháte jen kolem kmínku tak 1 až dva cm (jak stromek poroste, bude nutno to kontrolovat a přizpůsobit tloušťce kmínku). Pokud jste postupoval podle návodu a dobře měřil, zbylo vám z těch osmi metrů ještě pletivo na jeden další stromek.

Někdy je vhodné s konečným zadrátováním horního dílu chvíli počkat, než hlína v jámě sedne. Přes to pletivo se špatně přisypává...

JZ

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika