Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Súhlasím s Vami. Chuť Coxovy renety je ojedinelá kombinácia nevtieravej vône, jemných kyselín a správnej dávky prírodného cukru. Podobnú harmóniu vyváženosti zažívam pri ochutnávke Topazu v správnej konzumnej zrelosti, akurát bez "koxovej príchuti." Elstar patrí k najvydarenejším krížencom Coxovej renety. Pestovala sa najviac v Holandsku. Bohužiaľ bez fungicídov sa veľkovýroba u nej robiť nedá. Privítal by som rezistentnú odrodu s chuťou koxovky, aj keď musím smeknúť klobúk pred p.Vaškom, ktorý pestuje staré sorty bez postrekov a má jablká čisté a bez červíkov. Je vidieť, že tvrdenie mnohých diskutujúcich, že bez chémie sa to nedá, sa vždy a všade nezakladá na pravde. A to človek nemusí ani pestovať rezistenty. Paľo