Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je to jenom moje úvaha, soudím, že v Podunajské nížině je hořká pihovitost málo známým pojmem. Zřejmě tamní sprašovitá půda má takové složení - snad dostatek přijatelného vápníku - že se tato fyziologická choroba nestihne rozvinout. Ale jak říkám, je to jen teorie.
   Když to shrnu, Admirál je výjimečný vlastně jedinou vlastností. Svou velmi dobrou konzistenci a chuť si podržuje po celou - mimořádně dlouhou - dobu skladovatelnosti. A k tomu mu stačí jen průměrné klimatické podmínky.  To jej činí výjimečným. Jiná taková odrůda není. Ty co se mu vyrovnají chutí nevydrží tak dlouho (Desert). Ty, co mají stejnou chuť po celou dobu, vyžadují teplé podnebí (Fuji). Ty, co mají srovnatelnou skladovatelnost, se musejí nejdřív uležet (Idared). Rezistence na strupovitost je bonus, hořká pihovitost je problém. Vyholování větví, vytlačování plodů, krátká stopka, jsou jen vady na kráse.
   Triploidy obecně nejsou dobrý materiál pro další šlechtění, přesto věřím, že by se zajímaví potomci Admirála objevit mohli. Nebo aspoň další kříženci Miry.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika