Teplomilné odrůdy hrušní
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 196.170 (?), 26.7.2007 6:49, zobrazeno: 7188x
Máte někdo zkušenosti se zimními teplomilnými odrůdami hrušní? Existují Belgické a Francouzské odrůdy, které se sklízí v listopadu a konzumní zralost mají duben-červen. Bydlím v polabí a pokusil bych si z nich udělat pergolu na jižní straně domu. Co si o tom myslíte?
Karel, Kolín
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 198.126 (?), 6.10.2007 22:02
Docela bych měl zájem o nějakou odrůdu teplomilných hrušek. Je pravda, že nejsme provence, ale zkusit se to dá. Můžete mi napsat jaké máte odrůdy?
Děkuji Jiří, Plzeň
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 196.170 (?), 5.11.2007 11:08
Vámi uvedené odrůdy jsou teplomilné na naše podmínky, ale existují ještě teplomilnější odrůdy pěstované ve Francii, nebo v Itálii. Zrají od března do května, nebo i června. Ale u nás nedozrávají, protože je na ně u nás krátká vegetační doba. Nestihnou se vyvinout a v době, kdy potřebují teploty kolem 20C a sluníčko - přijde u nás říjen a deště.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 172.35 (?), 6.11.2007 13:41
Já mám docela špatnou skušenost z hrušní Madame Verte. Měl jsem ji na zahradě, v listopadu jsem ji otrhal, byla hrozně tvrdá že se do ní nedalo kousnout ale po vánocích kdy se dala jíst tak během čtrnácti dní začala hnít a do dalších čtrnácti dní nezbyla ani jedna dobrá. To se opakovalo celých dvacet roků než jsem se odvážil ji zlikvidovat.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |