Rez Hrušňová

host - 75.78 (?)
27.7.2011 17:40

Tak tou půdou to asi nebude - přihnojil jsem a omezil zalévání, ale obě hrušně odchází dál, přitom hned vedle ve stejných podmínkách bez problémů a s přírůstky roste slivoň. Přidávám 2 aktuální obrázky obou hrušní. Co dál - vykopat a spálit?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 186.120 (?), 11.5.2011 0:03
Dobrý deň Marcelo! Musíte mať citlivú odrodu jalovcov alebo agresívny kmeň huby, keď Vám robí aj na jalovcoch takú kalamitu. Ja som príznaky na koniferoch zatiaľ nezbadal. Spory preletia vzduchom obrovské vzdialenosti, takže pokiaľ Vám jalovce nechradnú a neusychajú, nechal by som ich žiť. Bohužiaľ neostáva, podobne ako u moniliózy, ako každoročne postriekať ovocné stromy v správnom okamihu účinným fungicídom. Už som na fóre písal, že mať v záhradke zdravé stromy bez nutnosti chemického zásahu je často aj otázka šťastia a náhody. Majte sa dobre a nech Vám vydrží trpezlivosť! Paľo

host - 47.76 (?), 26.6.2011 13:04

Paľo hrdzu hruškovu si zľahčujete možno je to tym, že mate dospelé stromy.Ja som v r.2010 zasadil 2 stromčeky hrušiek a hneď v tom istom roku sa na listoch vytvorili hnedé pľuzgiere a vyhonky ktoré vyrastli po reze vyschli a sčerneli.Podotykam, že v tom istom čase som vysadil blízko nich čučoriedky, ktoré som pred týždňom zlikvidoval.Na tejto záhrade mám aj dospelý strom na ktorom som tuto chorobu nespozoroval.Poradte prosím

menovec Paľo

host - 242.159 (?), 5.7.2011 15:19
Čtu zde příspěvky o černání listů hrušní a rzi hrušňové a nemůžu se rozhodnout, jaké "štěstí" potkalo moje dvě mlaďoučké sloupcovité hrušně. Cca 10 m od nich mám dvouleté tůje - tak že rez?? Řeknete mi, co mě to potkalo???

host - 152.34 (?), 5.7.2011 16:34

Rez hrušňová to nebude. Ta je opravdu rezavá. Na listech to vůbec nemusí být choroba. Postižení okrajů listů může být následkem prudkého střídání různých podmínek (teplo-zima, sucho-mokro a do toho vítr). Co postihlo terminál netuším. Jinak, rez prezimuje na některých jalovcích, ale na tůjích ne. Zuzana

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 5.7.2011 18:38

To není rez. Vypadá to, jako popálené listy postřikem.

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 34.17 (?), 5.7.2011 20:46
Dost možná, že p. Vysloužil má pravdu. Jen doplním, že okrajová spála listů je průvodním jevem nedostatku draslíku v půdě. Listy Vaší hrušně vypadají celkově neduživě; nedivil bych se příliš těžké, zhutnělé, neprovzdušněné a přemokřené půdě (prostě to může být i problém s kořeny Vaší hrušně). Josef.

host - 242.175 (?), 6.7.2011 11:48
Pan Josef má asi pravdu - je to cca 2 m od nového baráku, půda nic moc (max. 15 cm zemina a potom navážka), při sázení jsem dal do jámy zahradní substrát, ale asi to nestačilo. Co dál - stačí více přihnojovat (NPK, kompost..)?

host - 75.78 (?), 27.7.2011 17:40

Tak tou půdou to asi nebude - přihnojil jsem a omezil zalévání, ale obě hrušně odchází dál, přitom hned vedle ve stejných podmínkách bez problémů a s přírůstky roste slivoň. Přidávám 2 aktuální obrázky obou hrušní. Co dál - vykopat a spálit?

host - 75.78 (?), 27.7.2011 17:44

Připojil se mi jen jeden obrázek, tak tady je druhý.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5589) - 155.12 (?), 27.7.2011 20:07
Podobně se mi vloni "zachovala" jabloň Granny Smith, opatrně jsem ji vyryl, zakrátil kořeny do zdravého dřeva a znovu zasadil. Letos obrazila docela pěkně.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz