Rada
|
|
 |
 |
M.Amihaesei - Stříbrný Zahrádkář (188) 31.1.2007 12:54
host 215.150 má pravdu. Kvůli rzi není potřeba ihned hrušeň likvidovat. Rez většinou plody nenapadá, a u rzi se jedná v podstatě jen o kosmetickou vadu na listech. Co se postřiku týče - určitě souhlasím, že by se měl používat co nejméně, s rozumem, přece jen je to chemie a bez závad určitě není, ale zase až takové svinstvo také ne. Pokud jednou či dvakrát do roka provedete postřik, rozhodně to není nic proti xkrát stříkaným stromům v intenzivních sadech, jejichž ovoce se pak prodává v obchodě. Při slabším napadení, co se houbových chorob týče, není potřeba hned panikařit. Ty byly a budou.
Přenašeče rzi jsou Jalovec čínský (J. chinensis) a jalovec kláštěrský nebo také se mu říká chvojka kláštěrská (J. sabina). Pokud ty nebudou růst od hrušně minimálně v okruhu 200 metrů, měla byste mít od rzi pokoj.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
DSklenar - (1), 18.10.2002 19:56, zobrazeno: 6849x
Kdy a čím nejlépe stríkat mladé hrušně?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.20 (?), 29.1.2007 11:20
Předloni jsem si koupila na jaře mladou hrušeň a na podzim už na ní byla rez taky. Když jsem koupila nějakou tu jedovatou chemii a přečetla jsem si doma použití, tak jsem usoudila, že radši tu hrušeň vykopu a spálím, něž bych ty ošetřený hrušky, pokud by se nějaký urodily, jedla. I ten obal se má dát do nebezpečného odpadu. Musí to být hrozný sajrajt.Zahradu máme u lesa a prý není potřeba ani jalovec. Stačí úplně jehličnatý stromy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 215.150 (?), 31.1.2007 12:32
Klidně ten stromek nechte žít. Rez na listech až tak moc nevadí, nějakou tu úrodu mít budete i bez postřiků. Pravděppodobně i hodnotnější, než co byst koupila v obchodě.
|
|
 |
|
 |
 |
|
M.Amihaesei - Stříbrný Zahrádkář (188), 31.1.2007 12:54
host 215.150 má pravdu. Kvůli rzi není potřeba ihned hrušeň likvidovat. Rez většinou plody nenapadá, a u rzi se jedná v podstatě jen o kosmetickou vadu na listech. Co se postřiku týče - určitě souhlasím, že by se měl používat co nejméně, s rozumem, přece jen je to chemie a bez závad určitě není, ale zase až takové svinstvo také ne. Pokud jednou či dvakrát do roka provedete postřik, rozhodně to není nic proti xkrát stříkaným stromům v intenzivních sadech, jejichž ovoce se pak prodává v obchodě. Při slabším napadení, co se houbových chorob týče, není potřeba hned panikařit. Ty byly a budou.
Přenašeče rzi jsou Jalovec čínský (J. chinensis) a jalovec kláštěrský nebo také se mu říká chvojka kláštěrská (J. sabina). Pokud ty nebudou růst od hrušně minimálně v okruhu 200 metrů, měla byste mít od rzi pokoj.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |