Jake druhy vybrat?

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 113.121 (?)
23.10.2008 1:26

Paní Ireno,
obě odrůdy si nejsou vzájemně dobrými opylovači. Lucasova sama není dobrým opylovačem, je to triploidní odrůda. Doporučil bych koupit pro obě buď Clappovu nebo Williamsovu, snad bych volil tu první.          Zdravím

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 176.238 (?), 13.5.2008 18:41, zobrazeno: 8085x

Zdravim. Jsem zacatecnik a potrebuji poradit jake druhy vybrat do nasi zahradky. Je v Orlickych horach asi 450 m n.m., na navetrne strane plne slunce, s jilovitejsi pudou. Zatim u me vyhraly Clapova máslovka, Konference, Dicolor, Boscova lahvice, Bohemica a Erika. Potrebuji vybrat 2-3 druhy, pokud mozno tak, aby uroda byla postupna.

Dekuji za pomoc. Z.H.

host - 177.99 (?), 23.10.2008 0:32

dobrý den... náhodně jsem sem vešla a poprosila bych k dotazu jakou hrušeň do Orlických hor vybrat... svůj drobný dotaz... mám tam také chalupu a loni jsem tam zasadila Lucasovu zimní a Hardyho máslovku a nyní v noci jsem vyčetla, že hrušně jsou všechny cizisprašné... mohou se tyto vzájemně tedy opylit?...moc děkuji... Irena

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 113.121 (?), 23.10.2008 1:26

Paní Ireno,
obě odrůdy si nejsou vzájemně dobrými opylovači. Lucasova sama není dobrým opylovačem, je to triploidní odrůda. Doporučil bych koupit pro obě buď Clappovu nebo Williamsovu, snad bych volil tu první.          Zdravím

host - 164.111 (?), 23.10.2008 11:04

dobrý den... moc děkuji za odpověd... dychtivě jsem čekala, kdo mi odpoví... už mi to, bohužel,také došlo... že je lépe nejdříve nastudovat a pak koupit... bohužel...onen zahradník, co mi obě hrušně prodal... mi opomenul tyto věci poradit... dík..hezký den..Irena

host - 161.138 (?), 5.11.2008 21:21

Když potřebujete "zhoupnout váhy" kterou odrůdu pořídit z vašich předvybraných bych doporučil Clappovu a Konferenci bez výhrad. Clappovka zraje na konci prázdnin, Konference koncem září. Další výborná je Boscova lahvice. Její plus je výborná chuť, ale potřebuje teplou polohu a bezva půdní podmínky. U Dicolor vás musím upozornit, že je to velice hezká, úrodná hruška, ale drobná a chuti nic moc. Pozdnější hruška je Hardyho, chuťově výborná, ale v dospělosti tvoří velké stromy. Ale potřeboval jste jen dvě. Tak by to mohlo stačit. Hrušky, které jsem popsal pěstuji takév n.v. 450 m, ale v Jižních Čechách.

Neradil bych hrušky skladovatelné přes nový rok. Mají většinou své mínusy. Když jdou skladovat, nejsou k jídlu a naopak. S pozdravem! Pavel Skála

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz