Co je s hrušní?

JolanaM - (11) - 70.116 (?)
13.5.2012 20:34

Ještě mě napadlo, že jsem na jaře hnojila hnojivem podobným cereritu. Mohla jsem přehnojit a spálit kořeny? Hnojila jsem tím ale celou zahradu a nic neuhynulo. Sypala jsem od oka, nevážila jsem. Vždy jsem to tak dělala.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
JolanaM - (11) - 70.116 (?), 13.5.2012 15:30, zobrazeno: 4739x

Zpočátku byla hrušeň plná květu a krásná. Najednou květy zhnědly, vyschly, listů je málo, kroutí se a hnědnou, nové nerostou. Loni na podzim taky listy zhnědly. Je na ní hodně mravenců. Škůdce nevidím.

nemocná hrušeň
nemocná hrušeň

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3377) - 5.149 (?), 13.5.2012 20:10

Nevím, ale já jsem za poslední tři roky vysadil vždy na podzim celkem 6 hrušní. Na jaře jsem ostříhal, bez problémů vyrašily a v květnu u čtyři z nich zčernaly listy a uhynuly- Phytoplasma.I když jsem na jaře ošetřoval postřikem proti přezimujícím škůdcům, tak mi prodejce hrušní (okolí Brna) sdělil, že chorobu mně na stromky přenesly mery ev. mšice, a že stromky jsou kontrolovány. Jeho odpověď se mně zdála úsměvná, a protože vím, že bych nic nedosáhl tak jsem mailovu korespondenci s prodejcem ukončil. Jinak Phytoplasma se nejvíce šíří roubováním zejména na náchylné kdouloňové podnože a je to karanténní choroba- to jsem vyčetl na internetu.Přeji Vám, abyste tuto chorobu na hrušni neměla.

Mr Big 

JolanaM - (11) - 70.116 (?), 13.5.2012 20:34

Ještě mě napadlo, že jsem na jaře hnojila hnojivem podobným cereritu. Mohla jsem přehnojit a spálit kořeny? Hnojila jsem tím ale celou zahradu a nic neuhynulo. Sypala jsem od oka, nevážila jsem. Vždy jsem to tak dělala.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz