Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Fotky plodů  Muškatelky mně připadají téměř shodné s jinou rozšířenou  hruiškou  a sice hruškou  Solankou.  A hrušky takového  tvaru si  pamatuji  z doby mého  dětství.

Podle mého  názoru  to  může být nějaké  základní  šlechtění  hrušky,  která  se hodně před 100 - 200 lety množila semenem a protože leckde to  byl širokodaleko jediný typ  hrušky,  tak  se množením  semenen  vytvořil v regionech plošně soubor různých  podobných  hrušek. Některé  byly sladší,  některé  méně, některé  zrály na začátku  červenece,  některé  na začátku srpna,  některé  byly zakrslé,  některé  vzrůstné.

Co  se týká  toho,  že někde jsou  ty hrušky chuťově málo  výrazné,  podle mne to  je tím, že hrušky jsou  mnohem  víc náročné  na teplo než  třeba jablka. Takže na osluněném  jižním  teplém suchším stanovišti jsou  hrušky aromatické,  zatímco  na stinném  vlhkém stanovišti  hrušky zrají sice ve stejnou  dobu,  ale jsou  málo  sladké  a fádní.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika