Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

S těmi třešněmi nemohu úplně souhlasit, protože rozdíl ve velikosti u hodně plodných odrůd, kterých je většina bývá právě u třešní mimořádný. Třeba u Napoleonovy, nebo Germerfsdorfské klidně dvoj a možná i trojnásobný, pokud porovnáme plod z přestárlého plodonoše a mladého dřeva. Nejen ve velikosti je rozdíl, ale samozřejmě i v chuti a taky v tvrdosti plodu. Plody Germerfsdorfské ze starého dřeva připomínají spíše srcovku co se pevnosti dužniny týče, z mladých větví jsou krásně křupavé.. Jinak samozřejmě souhlas s tím, že odrůdy, které hodně plodí jako výše zmíněné, tak bez řezu rychleji stárnou, protože řez je prostředek na podporu růstu a tedy prodloužení životnosti stromu. Takže ano, větší potřeba řezu u těchto odrůd tady je, ale ani tady ty zákroky nemusí být každoroční, ale jen, když jsou biologicky odůvodněné... Když říkám, že řezové zákroky nemusí být každoroční, tak samo netvrdím, že musí být na škoda. Korunu je možno samozřejmě lehkými zákroky vylepšovat každoročně a je to dá se říci optimální stav, pokud tomu ten člověk samozřejmě rozumí...  Že většina lidí vnímá řez jako každoroční ošmikání toho, co předešlý rok narostlo je věc druhá... 

                               Ing. Fidla

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika