Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ono asi opravdu s tím zaléváním záleží hodně na místních podmínkách. U nás bylo letos hodně sucho koncem dubna, pak byl deštivý květen, ale v černu už zase nepršelo a byly dost horka, kdybych jahody 2 týdny nezalila, tak nemám co sklízet. Já nechávám jahody na záhoně tři roky, rozhodně je nelikviduju prvním rokem po výsadbě, druhý a třetí rok mají úrodu mnohem vyšší. Takže je zalévám i v červenci a srpnu, jakmile půda i pod listy vyschne. Vody mám dost, tři 300 litrové sudy do kterých je svedena voda z okapu celého domu, stačí jedna bouřka a mám je plné. Stačí mi to na zálivku na 3 týdny, když neprší delší dobu, tak už je problém, ale to je naštěstí i v mojí suché poloze jenom vyjímečně.

Co se týká rajčat, někdo je sází hlouběji, někdo zase míň hluboko šikmo do podélné rýhy  (nechá jenom špičku), ale zakopávat rajčata půl metru hluboko, to opravdu slyším poprvé. Rajčata mají rády kořeny ve vyhřáté půdě a to v polovině května v půlmetrové hloubce určitě nebude. A netvrďte mi prosím, že o pěstování nic nevím, přečetla jsem toho už dost, ale že by někdo sázel rajčata do takové hloubky, to jsem se opravdu nikde nedočetla.

Pro pana Vysloužila. Stále jste neprozradil, kde vlastně máte zahradu, abych to mohla aspoň trochu porovnat s tou mojí, když jste mi doporučován jako vzor pro odrůdy hrušní. Možná se Vám déšť tolik nevyhýbá, jako u nás, a je pravda, že ani já jsem nezkoušela půl záhonu jahod na zkoušku nezalévat, na to je mi jich líto. Stačí když jedu na dva týdny na dovolenou a požádám o zalévání švagra. Ten zajde zalít jenom když opravdu dlouho neprší (jsem ráda aspoň za to), a když se vrátím z dovolené, tak je to na těch jahodách znát. Uznávám, že to může být i menším množstvím humusu v půdě, pokusím se s tím do budoucna něco udělat. Už mám kompost plný listí s trochou trávy a země, tak snad z toho něco bude na příští sázení jahod. Přesto i v kvalitnější zemi budu jahody i rajčata v době sucha zalévat, rozhodně si nemyslím, že by jim to uškodilo. A té mladé broskvoni a případně nové mladé hrušni u tchána, kterou bude manžel zalévat zhruba dvakrát týdně (pokud bude sucho), tak to určitě také neuškodí.

Zpátky ke kdouloním. Vyzkouším a uvidím. Někomu prosperují a někomu ne, tak uvidíme, jak na tom bude ta moje u tchána. Ta Clappovo roste na semenáči opravdu moc bujně, tak velký strom nechci, ale odrůdu zachovat chci. Pokud se ujme a bude plodit, tak tu svou zlikviduji a zkusím třeba Konferenci na semenáči. Když jsem hrušeň sázela, tak jsem toho věděla ještě míň, než vím teď, no a podle toho taky vypadá.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika