Boscovu na kdouli nemusím sehnat, stačí sehnat roub, na jinou hrušeň (asi na tu Eriku) se snad chytne. Nebo je s roubováním (čehokoliv) na Eriku problém? To bych pak ještě nákup přehodnotila.
Jinak je jasné, že každý má jiné chutě, ale přece jenom nějaké reference bych chtěla. Nemám ráda třeba natrpklé nebo křupavé hrušky, tak aby nebyla pořád tvrdá a pak hnilička, o nějakém druhu se tu myslím psalo, že to tak dělá.
Mě jde ale nyní především o to, vybrat podobně rostoucí druhy jako Clappovo a Hardyho, abych je mohla mít na jednom stromě. Sám jste mě pane Vysloužile doporučoval, že je to tak lepší. Takže mám dotaz pro zkušené zahrádkáře - sadaře, kteří mají hodně druhů hrušní (jako např. pan Vysloužil), jak bujně výše jmenované hrušně v porovnání s Clappovo a Hardyho rostou, pak si případně vyberu.