Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokračovala bych zde výběrem pro mě vhodných odrůd, které by mohli růst na jednom stromě. Vzhledem k tomu, že mě nedoporučujete naroubovat na málo rostoucí Konferenci hodně rostoucí Clappovo a Hardyho máslovku, tak jsem se momentálně rozhodla pro Eriku na podnoži S1 a zmíněné odrůdy naroubovat na ní. Erika by podle dostupných informací měla růst také bujně, tak snad by hrušeň s horním patrem Eriky a dolním Clappovo a Hardyho mohla být růstově vyvážená, nebo bude někde problém?

Pokud bych chtěla skladbu ještě více rozšířit, které odrůdy by byly růstem vhodné?
Pan Hlavatý mi doporučuje především Boscovo flašku a Nojabrskuju. Ta Boscovo by růstem asi byla použitelná, láká mě jí vyzkoušet, ale bojím se, že po dlouhém čekání na první úrodu pak budu zklamaná. Tak zatím jí beru v úvahu a budu ještě hledat dál.

Nojabrskaja - moc informací jsem o ní nezjistila, jak bujně roste, hodila by se mě k ostatním hodně rostoucím druhům?

Vienská - nejoblíbenější hruška pana Vysloužila, náhrada za Boscovo. Někde se uvádí, že roste bujně, jinde zase, že po nástupu do plodnosti málo. Jaké máte pane Vysloužile s růstem zkušenosti, případně porovnání s vybranými odrůdami, bylo by možné jí přiroubovat?

Jizera - další zde hodně doporučovaná, podle informací má střední růst, byl by postačující, nebo ne?

Existuje nějaká hodně rostoucí odrůda s konzumní zralostí začátkem září (po Clappovo), samozřejmě dobrá chuť, aspoň středně velké plody, vhodná do střední polohy?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika