Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Chtěla jsem se zeptat. Na koupené zahradě máme starou hrušeň- paní říkala že je odrůda Clappova Williamsova? Zatím jsem takovou nenašla. Hrušky zrají konec září říjen drží až do mrazů. Barva zelená zralá žlutá a padají, tvar hrušky a velká do ruky, nevím pokusím se najít foto. Chuť úžasná štavnatá prdlavá- v chladném sklepě prý vydrží až do vánoc. Stáří hodně 40-50-60 let? Rzí mi začala trpět až poslední roky a málo ale je tam. Měla rok plodný a rok vynechala po tom co jsem začala zalévat a vydatně plodí každým rokem. Pozemek 250 metrů nad mořem a mám tady výheň, každým rokem rozpraskalá zem suchem, lokalita Český Ráj.

Můj dotaz na Vás zkušenější. Mám zasazené dvě hrušně průměr kmene 15-20cm. Trpí rzí hodně a taky jsou kamenité. Chtěla bych obě přeroubovat na mou starou hrušku kdy? a jak? Rouby jsem brala až dnes a jsou v lednici. Třeba za kůru? Lepší teď nebo až za mízy? Nejraději bych je uřízla v metrové výšce a za kůru. Jsou v docela velkém svahu.

Děkuji

Jana

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika