Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ja vám verím pán Hlavatý že v správnych podmienkach to môže biť top chuťová odroda. Pokiaľ však ide o Avranšskú (práve vyhutnávam), má pravda ešte slabšie skladovatelské vlastnosti než Boscova, rychlejšie dozrie, ale je to trochu aj o vkuse, každému chutí niečo iné. Ja však som si všimol zaujímavé hodnotenie napr. od Říhu. V jeho pomológii sa tvrdí že v ľahodnosti plodou Avranšská na degustáciach konkuruje Boscovej, a vraj kto chce len jednú hrušku len na plánke štepenú nech vezme Boscovu, kto na dule malý strom tak Avranšskú. Niečo podobné som ešte čítal aj inde, Avranšská je tu vo vyžších polohách veľmi korenistá, sladká, jej špecificka korenistosť trochu pripomía červený melón. Lepšia než Hardyho, a z nejakou Konferenciou sťaby súťaž stolových odrôd by ju bolo smiešne porovnávať. Každému vo vyžších polohách odporúčam, ak teda chce hrušky hľavne špičkovej stolovej kvality, v nižších polohách by aj tak mala biť Boscova praktickejšia. Ešte však k podpníku, údajne začína rodiť aj na plánke skoro a vo vyžších polohách radím ako oodpník radšej hruškovú plánku. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika