Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Slepice bohužel nemám abych mohla testnout. Ale ta předposlední hnojůvka byla fakt chuť. Nemyslím, že bych byla háklivá, na závany z hnojení pole jsem zvyklá. Ale chtěla sem odplevelovávat kousek od kyblíku s hnojůvkou a zhruba po minutě jsem to vzdala a raději hnojůvku zpracovala. V týhle byly dokonce kvanta červů. Ty zbytky kopřiv raděj přikrejvám v kompostu abych si neznepřátelila sousedy. Původně sem s nima chtěla mulčovat.

Mám ještě dotaz k prosperitě keříků. Kolem plotu máme nízký val z hlíny po skrývce ze stavby baráku. Na něm nasázený různý keře. Většina keřů je v pohodě. Ale z první výsadby asi před 2 rokama se mi dělaly tečkovaný listy na slivoni a jedný svídě (ostatní svídy mám jiný druhy, slivoň jen tu jednu). Keře byly vedle sebe Tyto keříky prakticky ani nerostly. Svída měla fleky i na větvích, přišla mi na vyhození. Při dosazování dalších keřů jsem svídu přestěhovala úplně jinam a zalila právě tou hnojůvkou. Nový listy už sou v pohodě, připadá mi, že tam prostě živořila a tady se dá dohromady. Slivoň už sice tolik neflekatí, ale v průběhu roku (na jaře sem jí ostřihala zamšicovaný výhony) nepřirůstá. No a zhruba do těch míst, kde byla předtím ta nemocná svída sem letos na jaře dala dříny, a malej javor. Javor je taky ťupkatej a dříny, který bych brala jako odolný přírodní keře maj načervenalý listy a nerostou. Dříny jsou 3 vedle sebe, 2 jsou takovýhle a ten nejdál sice taky nenarůstá ale listy má zelený.

Myslíte že je vhodné ty keříky vyndat ze země a tu hlínu nějak vylepšit a vydrenážovat pískem, nebo tomu jen trochu pomáhat zezhora a čekat až si příroda poradí sama?

Je možný, že v těch místech se nakumulovala zrovna nějaká špatná hlína? Když všude kolem keře nevypadají nemocně? Než sme začali stavět pozvali sme si na pozemek chlapíka na určování geopatogenních zón a přibližně v těch místech nám jí našel. Je možný, že je to prostě místem a že tam budou s rostlinama problémy?

Marie

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika