Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já to připojím ještě sem, kam to patří, ale to řazení příspěvků je tu opravdu dost nepřehledné.

Moc děkuji za obsáhlou radu. Jenom bych chtěla pár věcí upřesnit:

1. Nejde mi pouze o hnojení rajčat, ale i o hnojení jahod. Na ty jsem právě sháněla to bezdusíkaté fosforečno-drasenné neutrální hnojivo. Tím je velmi prospěšné hnojit jahody koncem srpna, aby přešly z vegetativní do generativní fáze - zakládání květních pupenů na příští rok. Roztok superfosfátu a síranu draselného (který jsem nakonec použila) mi přišel příliš kyselý, vzhledem k tomu, že mám půdu spíš kyselejší.

2. Dřevěný popel jsem opravdu měla letos v úmyslu dát na záhon, kde budou příští rok rajčata. Někde jsem ale četla, že je dobré s ním posypat sníh. Chtěla jsem to tak udělat a případné rytí nechat až na brzké jaro, rajčata se sází až v květnu. Myslíte že bude lepší popel rozhodit a zarýt už na podzim?

3. U rajčat se mi projevilo černání plodů především na Startu F1. Naštěstí to bylo asi jen u čtvrtiny plodů a ten popel kupodivu pomohl. Nebo pomohlo ochlazení, kdo ví. Teď mám už plodů mnohem méně, než v první polovině srpna, ale jsou zdravé. :-)  Protože mi tato odrůda rajčat velmi chutná, chtěla bych jí pěstovat i nadále.

4. Pokud se mi příští rok černání opět objeví, tak uvedený postup přihnojování vyzkouším. Ledkem vápenatým bych dodala dusík a vápník, superfosfátem se síranem zase fosfor a draslík. První směs bude zásaditá, druhá zase kyselá, tak by se mohlo pH vyrovnat. Myslíte, že budou stačit týdenní intervaly mezi hnojivými zálivkami?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika