Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

1. Pokud smícháte sypké formy hnojiva a rozhodíte, jistě se nic nestane.. Do zálivky bych obě hnojiva nekombinoval, protože vznikne část síranu vápenatého, což je špatně rozpustná sádra. Dalším aspektem je, že každým z těchto hnojiv se obvykle hnojí v jinou dobu.

2. V pevné formě s tím teoreticky problém nebude, ale nemá to smysl. Hlavními složkami dřevního popela jsou uhličitany - draselný a vápenatý, tedy popel sám je draselné hnojivo, je zbytečné přidávat drahý síran. Na zálivku se to nehodí, protože popel se z větší části nerozpustí a ucpe konvičku.

3. Míchání krystalických a organických tekutých hnojiv nevidím za vhodné. Je tu riziko úniku plynných sloučenin dusíku uvolněných z nepevných vazeb v organických hnojivech. A v praxi už to vůbec smysl nemá. Podle zvolených hnojiv zřejmě nehnojíte hektarové pole, takže úspora práce nebude žádná. Zalévá se podstatně častěji než hnojí, tak vám nic nebrání v tom, přidat do zálivky jednou organické a podruhé krystalické hnojivo.
   Pokud jste "chemicky nepolíbená", radši hnojiva nemíchejte a držrte se pravidla, že méně je někdy více.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika