Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:K těm Éčkům. Je to sice slovíčkaření, ale spousta lidí si myslí, že potravina, která má na obalu seznam "Éček," je nutně škodlivější než potravina, která je Éček prosta. Označení přídatných látek E + číselný kód znamená, že tato látka je normována, sledována, a to včetně složení a množství, které si člověk může dohledat. Navíc tyto látky často vůbec nejsou barviva, pojiva nebo emulgátory. Svá "E" má i karamel, kyselina mléčná, octová, citronová, jablečná, paprikový extrakt, pektiny, včelí vost a kyslík... také neškodný kurkumin či riboflavin, škroby, karoten, soli, dokonce santalové dřevo :-). Pokud některá kritéria nesplní, nemůže nést označení E xxx. Takže pokud někdo nadopuje potraviny nenormovanými šmejdy s proměnlivou kalitou nebo množstvím, které nejsou nijak normovány, má člověk pocit, jak na to vyzrál, byť je často opak pravdou.