Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zcela nesouhlasím s démonizací potravinových aditiv. Mnohé aditiva jsou u nás zakázany ne jen z podezření ze škodlivých účinků. Taková žluť 2G, Fast green FCF a nebo třeba Červeň 2G jsou pěkné svinstva a například u posledního zmíněného je prokázána karcinogenita. Sice se u nás nesmí používat ale sem tam se objeví v různých potravinových suplementech. Dále třeba běžná Žluť SY, která je alergen a pravděpodobný karcinogen, obyčejný xanthan u kterého je prokázaný vliv na zvýšení hladiny glukosy v krvi a vzniku diabet. Studuji tento obor z hlediska výživy a fyziologie a vím o čem mluvím. Chemikové mají obvykle trochu jiný pohled na aditiva, řekl bych vlažný. Nevím čím to je - můj kamarád studuje chemii a nijak to neřeší, prostě je takový ostřílený. Právě si jede v nějakém výzkumu organokovových sloučenin platiny, vedle něj pracuje dosti velký podivín a hledá nějakou novou organokovouvou sloučeninu posforu a digestoř asi nemá rád. A co je to pro nějaký hloupý dusitan :-) Samozřejmě je asi hloupost sledovat aditiva v kompostu, tam bych se bál spíše reziduí antibiotik a jiných léčiv a hlavně hormonální antikoncepce.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika