zdravím, popel ze spáleného dřeva je nejlepší hnojivo, to je stará věc, ale co bude za popel z koksu nebo uhlí? Bojím se síry a dalších věcí jako těžkých kovů a toxických látek při nedokonalém spalování, protože kdo zaručí doma nejlepší spalování, když každý pec dusí, aby ušetřil palivo. To že kluci rostou a jsou šikovní jen chválím, ale co jedí, zjistíte z rozboru zeleniny v laborce. Elektrárenský popílek je jinak spalován než uhlí v kotli doma. Ale možná že vaše zelenina bude pořád zdravější, možná s obsahem nejrůznějších látek (ikdyž vám to nepřeji) než kupná a hnaná nahoru různou chemií... Ale jak jsem naznačil, v elektrárně se spaluje mleté uhlí a než spadne přes rošty tak je na prach, jsou tam jiné teploty, doma tudiž musíte prohodit přes síto... to o něčem svědčí... toť můj lajický názor, Tonda