Mám zmijovec?

belavista - (15) - 203.161 (?)
21.5.2009 16:01

Podle vzhledu na nepříliš dobrém obrázku by to měl být skutečně zmijovec neboli Amorphophalus rivieri, který mi v současné době právě kvete.

Bez názvu
Bez názvu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Nea - (4) - 180.2 (?), 21.5.2009 13:59, zobrazeno: 13707x

Zdravím, dnes jsem koupila na trhu rostlinu, snad prý zmijovec. Má ale spoustu listů, tak nevím jestli je to ono. Chtěla bych to zasadit přes sezonu spíš na zahradu než domů,, je to možné? Mám i místo kde moc nesvítí.

Děkuji za odpovědi, Nea

1
1
1
1

host - 180.2 (?), 21.5.2009 15:24

Dobrý den Neo. Je to zmijovec jak vymalovaný. Nemá hodně listů, ale skutečně jen jeden, jen je tak zajímavě dělený. Spolehlivě se dá zasadit do volné půdy a tam taky parádně naroste. Stalo se mi, že za sezónu narostou menší hlízky, tak ty se mi podařilo odlomit a nenajít. K mému překvapení přezimovaly, i když je to teplomilná rostlina a dál pěkně rostly. Podobná je taky krásná Arisema, které se říká užovník. A pár dalších. Tak ať se daří přeje Stanislaw:-)

belavista - (15) - 203.161 (?), 21.5.2009 16:01

Podle vzhledu na nepříliš dobrém obrázku by to měl být skutečně zmijovec neboli Amorphophalus rivieri, který mi v současné době právě kvete.

Bez názvu
Bez názvu

host - 180.2 (?), 2.6.2010 17:43

Dobrý den, tak ten můj zmijovec letos vytasil drápky :) v podobě dvou výhonků.. pochází z jedné hlízy a ta se potom (na pozdim?) rozřeže!? a nové rostlinky dají samostatně?

Přikládám podařenou fotografii a prosím o radu, jestli s tím mám nyní něco dělat a pokud ne tak co a kdy :). DĚKUJI

Nea

Nea - (4) - 180.2 (?), 2.6.2010 17:45

Po přihlášení ještě to foto!

A taky by mě zajímalo jak je tato rostlinka náročná na hlínu - koupila jsem ji na trhu od pána který je pěstuje před domem, podle toho ta hlína také vypadá - ale zatím jsem to neřešila a i letos z toho něco leze... :).

Nea

3
3

host - 58.225 (?), 2.6.2010 20:53

Drápky vašeho zmijovce nejsou z jedné hlízy, ale z dceřinných hlízek, takže na podzim, až listy zvadnou a odlomí se, obsah kořenáče vyklepněte a hlízy vyberte.Bude jich několik s tou největší.Přes zimu se mohou uchovat někde v suchu a v předjaří je pak znovu zasadíte zvlášť do dobré humózní zeminy.Pokud by hlíza byla dost veliká, ale to zřejmě u vás ještě nehrozí, na jaře, někdy v únoru až dubnu, hlíza uložená v teple vyžene bez nutnosti zasazení květenství, viz obrázrk výše.Teprve pak stačí zasadit a po zaschnutí květního stvolu vyžene list.Malé hlízy vyženou rovnou list. pH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz