Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dříve jak v druhé polovině února nevysévejte. Normální je vysévat v březnu až dubnu, ale pro to řízkování můřete už v únoru s tím, že vlastně rostlinka má první pravé listy v prvních březnových dnech. Dříve vyseté rostlinky budou příliš vytáhlé a při řízkování budete mít velké ztráty (až tak, že můžete mít ve finále méně rostlin než z výsevu bez říkování).

Co můžete ještě vyzkoušet je roubování. Ze silných starých dobře množivých jiřin odříznete spodní 1/3 hlíz (tak jak se to často stane při vyrývání) a tyto spodky dáte do květníků s řezem nad zemí k zaschnutí. Po zaschnutí uděláte v době odběru řízků navrchu křížem zářez a do toho rozštěpu v každé 1/4 dáte dlátovitě seříznutý řízek. Protože jiřinka má veškeré pupeny na kořenovém krčku (viditelné i spící), je roub jediné co může růst a spotřebováva škroby v hlíze uložené. Je tak možné, že roubovanec poroste rychleji než matečný semenáček. Roubovanec má také tu výhodu, že nepotřebuje tolik světla na syntézu cukrů a tudíž se při nedostatku světla nebude tolik vytahovat.

Ad přisvětlování - potřebujete doplnit intenzitu a nikoliv prodloužit den. Pokud tedy budete přisvětlovat, tak v době od svítání do 11 hodin a od 15 hodiny do západu slunce. Používejte LEDky které mají teplotu 4100K a nebo speciální "bez zelené složky". Dobrý poměr cena/výkon mají EMOS ve fialové krabičce (8W dá 1060 lm). Pro přisvěcování k tomu co dá sluníčko potřebujete 4 ks na m2 pěstební plochy, pro pěstování zcela při umělém osvětlení min dvojnásobek (tj. 8000-12000 lm/m2). Nezapomeňte na to, že jiřinka potřebuje 10 hodin tmy denně.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika