Nevíte co je to za rostlinu?

tomas.olt - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (59) - 211.214 (?)
2.10.2009 9:47

Přes zdlouhavé hledání na zahraničních servrech se mi podařilo zjistit původ rostliny. Jedná se o africký lilek(solanum macrocarpon) který je po dozrání jedlý. V kuchyni se dá použít podobně jako baklažán a listy jako špenát. Rostlina by měla být trvalkou, nevím ale jak v našich podmínkách, protože rostlina pochází z afrického kontinentu..uvidím po této zimě..

africký lilek
africký lilek
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
tomas.olt - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (59) - 176.34 (?), 5.9.2009 13:12, zobrazeno: 4437x

Zdravím, netušíte někdo co je toto za rostlinu? Původ semínek je Egypt. Dost mi to připomíná nějakej druh " lilku". Plody má zatím zelené ale některé již začínají žloutnout..

egypt
egypt
egypt
egypt

tomas.olt - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (59) - 211.214 (?), 2.10.2009 9:47

Přes zdlouhavé hledání na zahraničních servrech se mi podařilo zjistit původ rostliny. Jedná se o africký lilek(solanum macrocarpon) který je po dozrání jedlý. V kuchyni se dá použít podobně jako baklažán a listy jako špenát. Rostlina by měla být trvalkou, nevím ale jak v našich podmínkách, protože rostlina pochází z afrického kontinentu..uvidím po této zimě..

africký lilek
africký lilek
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty