Dovolím si zde pokračovat s podobným dotazem. Prodejci obvykle neuvádí u mišpulí odrůdu natož podnož, dodatečně jsem identifikoval u sebe asi Nottingham a asi Royal, který mně ale předloni omrzl až nakonec odešel. Pořídil jsem proto ze zvědavosti, mně a tetě (Kruh a potom Zoja), v kontejnerku no name mišpuli pravokořennou, v podstatě malý keřík. Nějak se mně zdálo že listy jsou podezřele menší. A co těch kontejnerků tam měli! Loni (rok povysazení) první květy a plody, ovšem jsou nejen menší listy ale i ty plody jsou výrazně malé, byly tak jen asi 2 cm. Letos bohatá násada květů a potom plodů, o něco málo větších tak že některé i 3 cm, sláva
Dneska, tj. teprve 3. listopadu, přijdu ke keři... a tak 40% mišpulek je přes noc spadané na zem... a jsou všechny stále tvrdé jako broky! Už loni mne překvapilo že těch několik málo plodů také tak brzo spadlo, tvrdých a doma to nedozrálo. Utěšuji se, že stále mladá mišpule ty plody neuživí a tak je shazuje, no ale nějak se mně to nezdá. Takhle se mně totiž ty dosavadní mišpule a ani ze začátku nechovaly! S tím padáním plodů.
Má někdo ze čtenářů také tuto keřovou no name mišpulku? Jaké má zkušenosti? Nenechali jsme se (zase) napálit?