Kombinace samosprašného a samičího kiwi
|
|
 |
 |
fanatix - Stříbrný Zahrádkář (256) - 93.96 (?) 6.7.2014 23:03
Nechcem zakladat novu temu tak si dovolim polozit otazku to tohto vlakna.
Na jar som zasadil kiwi. Rozhodol som sa pre A. arguta - Issai a kedze som sa docital, ze napriek tomu, ze je samoopeliva je vhodne k nej aj samec, poziadal som predavajuceho v zahradnictve aby mi doporucil aj opelovaca. Z obchodu som odchadzal s dvoma sadenicami. Jedna mala na karticke A. arguta issai a druha iba A. arguta. Obe som teda zasadil a kedze sa im dari dalej som neriesil. Dnes som sa vsak cirou nahodou dostal ku karticke z tej sadenice A. arguta - udajne opelovac a na zadnej strane karticky bolo okrem klasickeho navodu na pestovanie aj doslova napisane (nemecky a anglicky), ze nema kvety!
Ostal som takpovediac trochu zaskoceny. Ako to moze byt opelovac ked nema kvety? Existuje vobec arguta kt. nema kvety?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 188.195 (?), 30.4.2014 12:30
Tak ako som už písal, Weiki a Issai sú samoopelivé. Pre zlepšenie epolenia a lepšiu kvalitu plodov všek doporučujem zohnať ešte aj samca arguty. Ale to všetko tu už je, len treba čítať - čítať a čítať!!!
jano
|
|
 |
|
 |
 |
|
fanatix - Stříbrný Zahrádkář (256) - 93.96 (?), 6.7.2014 23:03
Nechcem zakladat novu temu tak si dovolim polozit otazku to tohto vlakna.
Na jar som zasadil kiwi. Rozhodol som sa pre A. arguta - Issai a kedze som sa docital, ze napriek tomu, ze je samoopeliva je vhodne k nej aj samec, poziadal som predavajuceho v zahradnictve aby mi doporucil aj opelovaca. Z obchodu som odchadzal s dvoma sadenicami. Jedna mala na karticke A. arguta issai a druha iba A. arguta. Obe som teda zasadil a kedze sa im dari dalej som neriesil. Dnes som sa vsak cirou nahodou dostal ku karticke z tej sadenice A. arguta - udajne opelovac a na zadnej strane karticky bolo okrem klasickeho navodu na pestovanie aj doslova napisane (nemecky a anglicky), ze nema kvety!
Ostal som takpovediac trochu zaskoceny. Ako to moze byt opelovac ked nema kvety? Existuje vobec arguta kt. nema kvety?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 7.7.2014 8:15
Tím je asi myšleno, že samčí rostlina nemá samičí květy (potažmo plody). Rozdíl vzhledu květu je dosti zřejmý. Samčí květ nemá tlustou bliznu, ale o to bohatěji kvete k velké radosti včel sbírajících pyl i nektar.
Jen je otázkou jestli jste chtěl kiwi se semínky nebo bez semínek. Kiwi není smosprašné, jen některé odrůdy plodí i bez opylení jalové plody (bez zrníček).
Jinak nastává čas pro hřížení nebo řízkování... tak pokud potřebujete rostlinek více, můžete to zkusit vegetetivně právě nyní.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 252.33 (?), 31.8.2014 21:37
nikdo asi neumí zodpovědět otázku o opylení pomocí pylu samosprašné odrůdy.Možná to někdo zkusil, spíše v zahraničí než u nás.
Problém s nekvetoucími argutami se stále objevuje, stále je někdo prodává.Soused je má už asi 15 let, poradil jsem mu at je vyhodí a dal jsem mu spolehlivé odrůdy.Samce má velmi dobrého, toho zachoval a já ho řízkuju i když mám i svého Praděd. Samice preferuji ted Geneva, Dumbarton oaks, kola a kola6,Nežli zhodnotím jiné odrůdy.Mnoho lidí u nás má své nejoblíbenější odrůdy.Odrůd je tady mnoho a stále přibývají.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 188.195 (?), 4.5.2015 9:57
Nemá ten bezkvetý opelovač náhodou chlpatú stopku a veľké chlpaté listy???
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|