Fíkovník

ivettttt - (5) - 40.188 (?) 
4.8.2009 21:56

Tak už vím dozrávají ohromnou rychlostí-posílám první moje plody-zralé jsou celkem 3 a asi 20 dozrává-nění to úspěch když jsem rostlinku letos zasadila a měla sotva 30cm:)))) juchůůů-co na něj říkate vy odborníci?

1 fíček:)))
1 fíček:)))
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Amazonka - (43) - 79.28 (?), 5.8.2009 3:53

Ivettt, gratuluju! Odkud jsi, krásně ti to roste? Já mám v Praze také fíkovníky, něco již uzrálo a další budou tak za 14 dní. už se těším na mlsání.

Jinak ta barva, letos není moc sluníčka, tak je horší vybarvování plodů.

ivettttt - (5) - 40.188 (?), 5.8.2009 10:45

Moc děkuji, já jsem z Jižní Moravy.Je to pro mě opravdu svátek.A jak máte velký fíkovníčky? mravenenci mlsají první.Zkoušela jsem a je měkoučký, tak ho v pátek ochutnám.Snad je to dobrá zpráva na další rok, že asi to nějak bude fungovat-každý 4den zaleji jen vodou a nic nepřidávám.Nevím zda příští rok na jaře malinko pohnojím koňským hnojem-to si nechám raději poradit od Vás.No a potom ještě otázka zda přežije první zimu.(asi dáme kabátek a čepici) Přeji dobrou chuť do Prahy a hodně sluníčka!!!

host - 242.211 (?), 16.8.2009 15:37

Zdravím, i já mám ve skleníku fíkovník letos jsem ho zasadila přímo bez květináče, a rozrostl se mi nějak moc! asi půl metru nad fíkama, i od kořenů nové větve a začal samozřejmě ukazovat maličké fíčky i nahoře, ale ty jsem z obav nedozrání těch velkých odštípla, dokonce jsem uvažovala že bych odstřihla i ty větve nad nimi ale asi by to nebylo teď dobré, hodně z toho teče mléko.No, mám prostě strach, že mo nedozraí, vloni už jsem něco měla v květináči.Tak pořád zkouším a nevím.Na jaro mi to už pak nedozrává ale upadne. Tak prosím o radu i pro mně, děkuji Evča

host - 18.164 (?), 19.8.2009 14:30

fík prostě plodí 2krát ročně. Když malé fíčky namrznou, tak opadnou,  myslím už i velmi malé.Pak je úroda jen jednou v roce.

host - 40.188 (?), 22.8.2009 0:11
Ještě by mě zajímalo-pokud sklidím fíčky ne úplně dozráté-dozrají?myslím třeba jako broskve-jelikož některé jsem ani nestihla ochutnat-mravenci byly první.Všimla jsem si-jak lehce načervenají, tak už je to rychlost kdy jsou úplně měkké, proto byly mravouši první, ale nevadí ať ochutnají, příští rok jim nedám ani líznout:)))

host - 18.164 (?), 29.8.2009 11:15

raději sklízím vše až zralé.Na mravence jsem stříkl raid a bylo po nich, byli pod květináčema a v nich.stříkl jsem jen málo, doufám že se neotrávím i já.
Já fíky nikdy nepěstoval, ale letos jsem v dubnu dostal dva ustřihnuté proutky, že si je mám zasadit.Začaly růst a hned rostou i plody.To jsem nevěděl že to jde tak rychle a nadchlo mně to, sázím různé odrůdy, zatím tři a zkusím sehnat nějaké dobré.

host - 242.211 (?), 4.9.2009 12:26

Ale mi ještě 2x nerodil, pořád rosou nové fíky a větve a ty velké plody dole nezrají.Možná by to chtělo rannější odrůdu-nevím kterou mám, koupila jsem ji v Tropicu na Hukvaldech.Mrzí mě to, protože fíky miluju.

host - 193.18 (?), 30.8.2009 16:49

Dá se fíkovník vypěstovat z čerst.plodu fíku?Děkuji J.

host - 117.119 (?), 1.9.2009 19:39

A už jste někdy jedl fíky? Předpokládám že ne, jinak by jste si všiml že ve vnitř není žádné semeno...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz