Šanci na úrodu máte podle mého názoru velikou. Zvlášť když nahoře uděláte ten žábek. Píšete, že malý žábek. Já bych doporučovala udělat hluboký dlouhý žlab nad celou délkou uvažovaného místa pro pěstování rostlin. S hloubkou tak asi nad kolena a široký na šířku rýče nebo lopaty. Mám podobné podmínky a proto už celou řadu roků tohle dělám a říkám tomu závlahové zádržné systémy
. Funguje to v tom jižním svahu fantasticky. Jednak na podzim je dělám přes celou délku zahrady, dokonce několik řad nad sebou a před létem je přiobnovím, aby při deštích a zejména velkých lijácích ta voda zůstala v rygolech a vsakovala. Jinak také slouží jako pěšinky. Ještě bych Vám doporučila udělat takový rygol také pod uvažovaným místem k pěstování rostlin. V květinové části zahrady mám takových kratších rygolů také několik, rostliny to nesmírně oceňují, neb rygoly vidět záhy nejsou, jsou květinami a keříky zakryty a v podstatě skoro nezalévám, rostliny se snaží dál už samostatně a zdatně. Nelitujte námahy, tak strašné to není a přestože budete k rostlinám jezdit jen sporadicky, budete spokojen.