Vinič a slepice
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 148.26 (?), 17.5.2013 0:00, zobrazeno: 15632x
Ahojte planujem vybeh pre slepice asi 3x2m, kde su 4 hlavy vinica. Kmen maju vysoky asi 1,5 m ale aj tak rozmyslam ci ho nebudu poskodzovat, a ci ich pritomnost nebude mat negativny vplyv na ich rast a rodivost. Co myslite? P.Z.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 15.1 (?), 18.5.2013 13:09
Nedomnívám se, že by přítomnost slepic měla negativní vliv na růst a rodivost révy. Mám pár slepic, které mohou do míst, kde mi roste réva. Nejnižší vodorovné vedení révy mám schválně pro slepice ve výšce asi 70 cm. Na dozrálé hrozny v této výšce si povyskakují a ozobávají ostošest. Dokud hrozny nedozrají, tak je réva nezajímá. Pod révou sice trochu hrabou, ale udržují tak ta místa v bezplevelném stavu.
Ten výběh 3x2 m máte dost malý, ale nepíšete pro kolik je slepic, možná jen třeba pro čtyři? Révu vedete na vertiko? Se spodními hrozny se budete muset i tak rozloučit, slepičkám totiž chutnají a docela dost.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 60.119 (?), 20.5.2013 14:12
Nevím, jak slípky a víno, ale jinak stromky ve výběhu nejsou žádný problém... ani zákrsky, tak myslím, že ani víno by nemuselo být. Ovšem 2x3 metry mi přijde taky celkem malé... my máme tři slepice na asi 1x4m+nad půlkou výběhu 1*2m kurník (celková plocha cca 6m2) a budem zvětšovat... je to malé... Když jsme zakládali, všichni mi říkali, že čtyři slepice nic nepotřebuji, že to bude určitě stačit... ale omyl... kanibalismus, nuda... zkuste zvážit, jestli by nešlo větší...?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.26 (?), 21.5.2013 0:22
Vybeh uz vetsi spravit nemôzem pre nedostatok miesta. Sliepky planujem 5-10ks, s tym ze krmivo a vodu budu mat pristupnu nonstop. P.Z.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 60.119 (?), 21.5.2013 10:09
10 slípek na 6m2...mám strach, že se uklovou... Slepice potřebují hrabat, živočišné bílkoviny, trávu,... doporučuju raději méně...5 by to snad zvládlo... ale i tak doporučuju zrní sypat na zem, ať hledají, trávu dávat do nějakého drátěného koše at jí musí "dolovat", pověsit jim pugét kopřiv ať se na něj musí natahovat a povyskakovat, ať je trochu zabavíte... nezapomeňte na popeliště... a přikrmovat stravou bohatou na bílkoviny... Hodně štěstí!
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|