Vejce bez skořápek

host - 128.38 (?)
16.11.2014 16:59

Tyto problémy mám občas se slepicemi také a vždy se to váže k průjmu, jakmile průjem přejde, tak jsou vejce opět normální. Povšimla jsem si, že se problém vyskytuje téměř výhradně tehdy, když se přežerou trávy, takže hlavně v létě, přes zimu jsem zatím tento problém nezaznamenala. Vždy pomohlo vysadit na nějakou dobu trávu, krmila jsem především sypkou krmnou směsí pro nosnice s přídavkem různých vitamínových přípravků. Samozřejmostí je pak také dostatek čisté vody a zvýšená hygiena kurníku.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 84.93 (?), 12.10.2014 15:15, zobrazeno: 9050x

Mám v poslední době problém se svými slepicemi - snáší vejce, ale když pro ně sáhnu, nahmatám pouze lepkavou hmotu ve slámě - skořápky nezůstávají. Jinak - skořápky jim dávám a nějaký zvláštní zájem o ně nemají. Chybí jim něco jiného? Vápník z nějakého důvodu špatně vstřebávají? Co s tím?

host - 128.38 (?), 16.11.2014 16:59

Tyto problémy mám občas se slepicemi také a vždy se to váže k průjmu, jakmile průjem přejde, tak jsou vejce opět normální. Povšimla jsem si, že se problém vyskytuje téměř výhradně tehdy, když se přežerou trávy, takže hlavně v létě, přes zimu jsem zatím tento problém nezaznamenala. Vždy pomohlo vysadit na nějakou dobu trávu, krmila jsem především sypkou krmnou směsí pro nosnice s přídavkem různých vitamínových přípravků. Samozřejmostí je pak také dostatek čisté vody a zvýšená hygiena kurníku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz