Špinavá vejce

host - 157.239 (?)
20.12.2015 13:54

I Vám DDwink. Jak jsou Vaše slepičky staré? Krmná dávka je +- stejná, tzn. jaké je její složení? Jak napájíte? Čím jsou hnízda vystlaná? Pro takové případycheeky je dle mé zkušenosti nejlepší směs hoblin a pilin-když už dojde k PŘÍHODĚ, je TO více v POHODĚlaugh. Co možnosti k pohybové aktivitě ptactva-jsou?...S.P.,Ch.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Hanulle - (11) - 61.40 (?), 20.12.2015 8:00, zobrazeno: 16907x

Dobrý den.

Můžete mi prosím někdo poradit?Slepice mají špinavá vejce od trusu.Hnízda mají čistá.Vždy když je tam trus, tak hnízdo vyčistím, ale stejně mají vejce špinavá.Pozoruji to asi tak 2 měsíce..Stává se to pravidlem.Předtím byla čistá.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 32.99 (?), 20.12.2015 13:29

Zdravím, u nás se to stávalo jednu dobu, když prdoši (mladé kuřičky a kohoutci) nechtěli spát na hřadu s ostatními, ani na svém nižším a chodili chrnět na hranu hnízd.

Chodím pro vejce většinou dopoledne nebo odpoledne, hnízda samozřejmě udržuji čistá, ale holky halt chodí snášet brzo a tak snášely do toho nadělení, které tam za noc prdoši udělali.

Jakmile začali prdoši nocovat na hřadu, byl problém vyřešen.

host - 157.239 (?), 20.12.2015 13:54

I Vám DDwink. Jak jsou Vaše slepičky staré? Krmná dávka je +- stejná, tzn. jaké je její složení? Jak napájíte? Čím jsou hnízda vystlaná? Pro takové případycheeky je dle mé zkušenosti nejlepší směs hoblin a pilin-když už dojde k PŘÍHODĚ, je TO více v POHODĚlaugh. Co možnosti k pohybové aktivitě ptactva-jsou?...S.P.,Ch.

Hanulle - (11) - 61.40 (?), 20.12.2015 17:02

Jsou rok staré.Krmín stále stejně.Někdy mají možná víc zbytků.Vodu mají volně ve výběhu.Hnízda vystýlám senem.Jakmile je tam trus, okamžitě ho vyčístím.S tím ptactvem: myslíte přístup do kurníku? Tak to ptáci nemají.Vždy jsem měla vejce čistá, ale teď mě nějak slepičky zlobísad

jariel231 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (206) - 146.203 (?), 20.12.2015 18:58

Tenhle problém jsem vyřešil krmením. Omezil jsem polévky a potravu která kvasí. V kurníku to nesmí smrdět více než obvykle. Slípky mohou také nosit trus na pařátech. Podlahu a hnízda lehce povápním a vystelu slámou. Čmelíky a jiné nepřátele slípek nemívám.

host - 157.239 (?), 20.12.2015 19:07

Každá věková kategorie a stejně tak roční období, má svá výživová specifika-pokud je Váš chov tzv.domácícool. To je takový, ve kterém se do velké míry projevují vlivy venkovního prostředí-teplota, vlhkost a přirozené světlo. Zbytky z kuchyně mohou být hlavní příčinou Vámi nadneseného nepříjemného úkazucrying. Záleží na jejich složení, doby podání-ráno, večer, čerstvosti, likvidaci nesezobkůfrown...Ptactvem jsem myslel samotné pipeny-jak velký prostor mají pro fizkulturu? Při nedostatku pohybu jim povolují svěrače a dochází k nežádoucím únikům. Taky se často zapomíná na grit... S.P.,Ch.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz