Slepičky a dravci

host - 100.80 (?)
1.6.2013 12:49

Dobrý den není to jisté ale na stromy dejte CD, zářivé věci mě to pomohlo... jestřáb už se nevrátil.. :)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 64.22 (?), 16.5.2019 23:30

Zdravím... slyšela jsem od jednoho chovatele, že natáhne provázky mezi stromy a žádný jestřáb se mu na slepici nespustí.    

host - 196.233 (?), 28.4.2013 18:07

Mám úplně stejný problém. Loni jsme se nastěhovali na polosamotu a na podzim se mi na moje pipénky naučil jestřáb. Stěhovali jsme se a měli jsme skoro 100 pipen. Teď jich nemám ani 50. Jsem z toho zoufalá, protože pipeny a kuřata jsou moje vášeň. Jestli to tak půjde dál, budu to muset zrušit. Nevím si s tím rady.  V pondělí jsem z okna odehnala jestřába tleskáním, zrovna se snášel nad slepicí, dnes jsme přijeli domů a našli další roztrhanou. Měla jsem plány, že budou vypuštěny všede kolem, je tu obrovské množství placu a nejde to, jsou ohroženy i ve svém oploceném výběhu.

host - 43.210 (?), 30.4.2013 17:24

Jsme na somotě v lese. Dnes jsem dokončil voliéru cca 19*6m. Nevím zda bude stačit lesnické pletivo na "střeše". Jediná účinná ochrana proti dravcům je mít u hejna slepic páva. Vylétne na hřeben střechy a v případě náletu tak hnusně a hlasitě křičí, že káně spolehlivě odežene. Jak je to s jinými dravci nevím. Pokuď zjistíte, že Vám v okolí zmizeli veverky, sežraly je kuny. Rychlejší než kuna jemůj vlčák, spolehlivě je dožene. Dvě zakouslé jsem pohřbil s nejvyššími poctami za plotem. Pro výstahu ostatních kun jsem křížky popsal "KUNA", snad se ostatní poučí.

host - 85.194 (?), 24.5.2013 8:27

Další varianta - sousedka má křížence borderkolie, je to velice inteligentní pes a je naučen, jakmile houkne kohout, tak vyletí a slepice sežene do houfu. Dříve měli velké ztráty, nastražené koše atd,  ale co má tohoto psa, tak jestřáb ani ťuk.

host - 32.126 (?), 27.7.2019 23:32
Páv nepomôže! Mám ich 5 ks voľne sa pohybujú, škriekajú, ale dravcov neodplašia! Aj 2 metre odomňa mi dravec ukradol kurča, tiež si neviem dať rady., naučilo sa sem 5 kusov, niekedy robia priam nálety. Ak to takto pôjde ďalej, zo 70 kuriatok a 20 dospelých nebude nič. Snáď stihnem zasieťovať pozemok...

host - 216.114 (?), 31.5.2013 10:33

Dobrý den

Problém s jestřáby mám také, dá se říci že nic nepomáhá. Jediné co jsem v ypozoroval že jestřáb si vybírá slípky podle barvy. Jako první jde po barvě šedé, pak zrzavá a bílá. Mám vyzkoušené že slepice v barvě černé si vůbec nevšime. Je to muj postřeh...

host - 100.80 (?), 1.6.2013 12:49

Dobrý den není to jisté ale na stromy dejte CD, zářivé věci mě to pomohlo... jestřáb už se nevrátil.. :)

host - 145.194 (?), 1.6.2013 16:45

Také mám s rozvěšením CD docela dobrou zkušenost a to jsem zkoušel hodně různých způsobů jak dravce odstrašit. Mně se osvědčilo věšet CD asi každé tři metry v prostoru, kde jsou pipky oploceny a to na provázky asi 50 cm dlouhé natažené na delším provazu ve výšce asi 150 cm. Tím, že se CD ve větru pohupuje a protáčí, probleskuje modročervenou barvou, jakoby hořel oheň a to dravce zřejmě nejvíce plaší.

host - 88.7 (?), 24.2.2019 20:34

Kolega bydlí u lesa a jestřáb mu likvidoval drůbež. Od té doby co má černé má pokoj - prý si myslí, že jsou to vrány a ty mu asi nejedoulaugh

host - 101.46 (?), 3.1.2014 10:57

Pokud se ho chcete humane a opravdu na trvalo zbavit pouzijte INDIANSKOU past na ptaky... odchytit a zavezd treba 50 km do prostredi ktere by se mu treba i vic libilo... daleko... samozrejme legalni to uplne neni ale kazdopadne skody, ktere vam to zvire dela jsou znacne a rusit svuj konicek pro jednoho nema smysl... hodne stesti

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz