slepice žere vejce

host - 44.161 (?)
15.2.2013 8:46

Taky před lety sem řešil tento problem.Slepice se nesmy nudit a musi nit vyběh a pestrou stravu.Hodim jim dyni nebo řepu na zobani.Do vody jim občas dam magi.Skořapky davam jen sušene a podrcene nejlepe do směsy.Aby měly dost vapniku tak jim do vyběhu vysypu starou omytku z buračky.Je ještě jeden vyskoušeny recept-sifon.Misto vody nalit sifon, maji potom vajička tvrdou skořapku a slepice ji zobakem nerozbije.Stači občas ten sifon a zjistil sem že nema vliv na klubani kuřat. Hřib

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

radekp. - (2) - 1.226 (?), 25.10.2012 17:07

Děkuji za rady vyzkouším vše.

host - 39.86 (?), 27.10.2012 20:20

Tu ponožku nosnici na hlavu vyzkoušejte na Hellouvin, to je dobrý nápad, ta paní co si stříhá rty nebo jazyk to taky nosnicím nedělejte , když už, tak jenom rohovinu, jako by jste si stříhala nehet,  Nejlepší je, jak výše doporučuje chovatelka koupit si vykulovací hnízdo.

Chovu zdar

host - 121.151 (?), 4.11.2012 19:08

No zamlouvá se me to snuškové hnizdo kolikpak to stojí?.. ale jinak pro tu slepici bude řešení spíš uvnitř hrnce wink

host - 44.161 (?), 15.2.2013 8:46

Taky před lety sem řešil tento problem.Slepice se nesmy nudit a musi nit vyběh a pestrou stravu.Hodim jim dyni nebo řepu na zobani.Do vody jim občas dam magi.Skořapky davam jen sušene a podrcene nejlepe do směsy.Aby měly dost vapniku tak jim do vyběhu vysypu starou omytku z buračky.Je ještě jeden vyskoušeny recept-sifon.Misto vody nalit sifon, maji potom vajička tvrdou skořapku a slepice ji zobakem nerozbije.Stači občas ten sifon a zjistil sem že nema vliv na klubani kuřat. Hřib

host - 60.119 (?), 27.5.2013 17:04

já četl, že pomáhá vyfouknout vejce, a naplnit horčicí... dát do kurníku a když se slepice takhle několikrát "spálí", tak se to odnaučí... zjistí, že jí to nechutná...? Ovšem vyzkoušené to nemám...

Longina - (2) - 68.213 (?), 29.9.2013 9:00

Hořčici kterou se to plní je nutno smíchat ještě s mletým pepřem, slepicím to chutná, ale následně leží na boku celý den, další den stejně sežerou vajíčko opět.

host - 63.99 (?), 29.9.2014 10:12

Taky mě trápí tento problém. Už půl roku jsem kloudně nesebrala vejce, a to chodím kukaň pravidelně kontrolovat, jsem doma na mateřské. V líhni nám pán radil, ať jim vyloženě podesteleme skořápkami. To mají a stejně je žerou, můj postřeh ale je, aby se zabili staré slepice, tak po 3cca letech. Pak jim skořápka změkne a ony při vzlézání z kukaně ji nechtíc rozšlápnou, sežerou a jak je u toho vidí jiné slepice tak je malér na světě. 

host - 54.225 (?), 20.10.2014 21:23

Mám 9 ročních slepic, snášely velmi dobře. Pořídili jsme si k nim asi 30 kuřat (15 slepiček již začalo snášet malinké vajíčka a 15 slepiček je cca o měsíc mladších) Před 2 měsíci začaly slepice mít pauzu. O prázdninách - no ta jsem si řekla, že asi je to pauza. Ale aby pauza trvala tak dlouho? V kojích nenachází, žádné vejce. Na noc kurník zavíráme. Krmíme pšenicí šrot i zrní, klíčky.  Zelené z louky, trávu, zbytky ze zahrádky, z vaření. Skořápky máme od celé rodiny.. omítku jsme taky dávali. Momentálně jsem oddělila mladé slepičky od starých, aby se to nenaučili - tedy pokud není pozdě. S myšlenkou, že si sami žerou vejce se zaobírám teprve 3 dny. Pročetla jsem si celou diskuzi a mám pocit, že budeme mít mnoho polévky. Ale zkusím to vypozorovat a najít vyníka. Pravděpodobně budu hledat u starších ročních.  Nechtějí se mi dávat ještě pryč. Děkuji za rady. Třeba mi někdo poradí s další metodou. Ještě jedna zajímavá informace. Na začátku a během léta nám začaly kvokat z 9 slepic 5 slepic. Je to normální?

host - 54.225 (?), 20.10.2014 21:26

Nezkoušeli jste někdo poklást do hnízd násadová vejce?

host - 185.138 (?), 20.10.2014 23:52

Moje slepice během pauzy ve snůšce ztloustly tak, že přestaly snášet. Z jedné byl hrníček vyškvařeného sádla. Takže zbytek bude na dietě, nebo taky půjde do rizota.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz