Vypadají pěkně ty Vaše holky
.
Já si tedy neumím představit, že by naše holky neměly stromy a keře, protože to je v teplých dnech jejich nejoblíbenější činnost při siestě. Tedy vyhrabat si pod stromem/keřem pořádnou díru a uvelebit se. Ale asi to těm Vašim tak moc nevadí, nevím, do hlavy jim nevidím
.
Chtěla jsem množstevně nějak převést krmení, ale asi už v tuhle dobu nejsem schopná počítat. Tak kdo chce počítat, nechť to převede. Máme 46 slepic a dostávají na den +-zhruba 0,5kg gritu, 3kg směsi pro nosnice, 1 kukuřičného šrotu, 1,5kg pšenice a 0,25kg ovesných vloček (mají je rády). Skořápky nevím, kolik jsou na váhu.
Momentálně jim sekáme jablka navíc, protože strašně padají. To mají tak jeden gastro kyblík od hořčice denně nebo ob den. Jinak samozřejmě máčené pečivo, to jim dává muž každé ráno a můžou se po tom utlouct a méně pravidelně, tedy ne denně, to ostatní jako tvaroh, maso, vývary, těstoviny atp.., plus co si najdou na zahradě. O víkendu většinou děláme do dětské vaničky "spešl" těstoviny se směsným šrotem a kukrumou. To už ví, že se chystají, tak vypadají jak, kdyby týden nejedli. Vysloveně to zbožňují.
Mmch., se s dovolením vmísím s dotazem. Ví někdo, co to znamená, když je na vajíčku, tedy na skořápce něco, co vypadá jako bílá/světlá omítka? Začalo se mi to teď každý den na jednom vajíčku objevovat. Jeden až tři flíčky, resp. zrníčka lokalizovaná do 2-5mm flíčků jakoby byly nalepené na jinak zcela hladké a normálně pevné skořápce,