Krmení

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?)
23.1.2017 8:35

tchýne chce ten šrot pre seba, kúpiť jej pemanentku do fitness centra a príručku zdravého stravovania. kŕmne zmesy pre nosnice obsahujú pšenicu, kukuricu... a teda nevidím dôvod, prečo by kukuričný šrot nemohli, sám to dávam sliepkam, ale tiež je pravda, že tchýni zatiaľ nemám :D 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 130.6 (?), 6.9.2016 22:14
krmení - obrázek

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 144.28 (?), 7.9.2016 1:29

Vypadají pěkně ty Vaše holkysmiley.

Já si tedy neumím představit, že by naše holky neměly stromy a keře, protože to je v teplých dnech jejich nejoblíbenější činnost při siestě. Tedy vyhrabat si pod stromem/keřem pořádnou díru a uvelebit se. Ale asi to těm Vašim tak moc nevadí, nevím, do hlavy jim nevidímsmiley.

Chtěla jsem množstevně nějak převést krmení, ale asi už v tuhle dobu nejsem schopná počítat. Tak kdo chce počítat, nechť to převede. Máme 46 slepic a dostávají na den +-zhruba 0,5kg gritu, 3kg směsi pro nosnice, 1 kukuřičného šrotu, 1,5kg pšenice a 0,25kg ovesných vloček (mají je rády). Skořápky nevím, kolik jsou na váhu.

Momentálně jim sekáme jablka navíc, protože strašně padají. To mají tak jeden gastro kyblík od hořčice denně nebo ob den. Jinak samozřejmě máčené pečivo, to jim dává muž každé ráno a můžou se po tom utlouct a méně pravidelně, tedy ne denně, to ostatní jako tvaroh, maso, vývary, těstoviny atp.., plus co si najdou na zahradě. O víkendu většinou děláme do dětské vaničky "spešl" těstoviny se směsným šrotem a kukrumou. To už ví, že se chystají, tak vypadají jak, kdyby týden nejedli. Vysloveně to zbožňují.

Mmch., se s dovolením vmísím s dotazem. Ví někdo, co to znamená, když je na vajíčku, tedy na skořápce něco, co vypadá jako bílá/světlá omítka? Začalo se mi to teď každý den na jednom vajíčku objevovat. Jeden až tři flíčky, resp. zrníčka lokalizovaná do 2-5mm flíčků jakoby byly nalepené na jinak zcela hladké a normálně pevné skořápce,

host - 39.86 (?), 5.8.2016 15:35

Zmiňujete nedokonalá vajíčka. V dnešní době je všechno dokonalé, hlavně v reklamě, Tak odstraňme ta nedokonalá vajíčka a říkejme jim jinak  . V naší oblasti se takovému vejci říkalo, potřepek, otřepek nebo kožak, Předpokládám, že tu chodí čtenáři z celé republiky. Přidejte místní názvy pro vajíčko bez skořápky. 

S pozdravem chovu zdar J. S. d.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 197.12 (?), 5.8.2016 23:22

smiley Já nevím jestli je dnes vše tak dokonalé, i když s tou reklamou souhlasím. Ovšem pokud jde o vejce, tak jako slepičí máma musím říct, že ta od našich holek jsou dokonalálaughwink.

Těch pár ostatních nedokonalých, což se sporaicky stane, má spíš slabší skořápku a poškodí se mezi ostatními, pokud má jen blánu a není mezi velkým množstvím dalších vajec, většinou se nepoškodí. 

Místní název neřeknu, páč ho neznámsmiley.

host - 168.81 (?), 6.8.2016 22:11

Tak já tedy dva názvy přidám: ostřepek, blaňáč.

pepa kot - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (385) - 99.250 (?), 22.1.2017 8:15

Tchýni jsem dovezl kukuřičný šrot, co vysypal traktor v zátáčce! Tvrdila, že prý se tím nosnice nemají krmit??? Co je na tom pravdy???

Děkuji za vaše odpovědi! Pepa.

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?), 23.1.2017 8:35

tchýne chce ten šrot pre seba, kúpiť jej pemanentku do fitness centra a príručku zdravého stravovania. kŕmne zmesy pre nosnice obsahujú pšenicu, kukuricu... a teda nevidím dôvod, prečo by kukuričný šrot nemohli, sám to dávam sliepkam, ale tiež je pravda, že tchýni zatiaľ nemám :D 

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 100.33 (?), 23.1.2017 10:08

Zejména v zimě se kukuřičný šrot do krmných směsí přidává.

Spíš je otázka.. jestli to nebyla jen výmluva, že ho prostě nechtěla.

host - 157.239 (?), 23.1.2017 11:13

Krmná dávka, která obsahuje VELKÝ podíl kukuřice je špatně-nosnice ztuční, ztěžkne, při seskoku z bidla jí můžou křupnout játra či tvořící se vejce. Lečenlightened! Při domácím způsobu chovu, kdy v zimním, mrazivém čase slípka tratí energi krzcheeky tvorbu tepla, je záhodno ji dopřát vydatnou krmi, a tam najde kukurůza své uplatnění. Zmiňovaná hospodyň mohla nabízený kušrotlaugh zavrhnout v obavě, že je tento potřísněn trusem divého ptactva smrtelnou chorobou infikovanéhocrying!? SPCH

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 100.33 (?), 23.1.2017 16:13

Tak nějak jsem to můj milý SPCh myslela a Vy jste to přesněji vyjádřilyes.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz