Koupili jsme kuřici nebo kohouta?



host - 49.39 (?)
19.8.2015 12:16

Myslím, že to byl setapouch. (Mou oblíbenou knihu také nemám po rüce.)

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9   
                     
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 18.8.2015 9:21

smiley. Ikea je jedno jak druhé, tohle je prostě originályes. Co mám zkušenost tak pokud jdou holky spát, tak už na nějaké boje kašlou.

Mě tedy déšt zase tolik netěší. Resp. těší mě, že prší, ale po těch úmorných vedrech je zase moc chladno a země je tak vysušená, že ta voda spíš proteče než opravdu zaleje. Raději bych teplejší počasí a déšť vícekrát za den, ale počasí poručit neumím, tak beru co jesmiley.

Jestli může slípce vadit trochu kratší horní část zobáčku to nevím, ale pokud má plné volátko, tak pochybuji. Mimo to, zobáčky jsou něco jako naše nehty, dorůstají, takže pokud tam nemá nějaký trvalý defekt, který by bránil dorůstání, určitě se to časem srovná.

To mi připomnělo, že jsem včera naší Růžence zkrátila přerostlou část zobáčku. Pro porovnání je to jako u našich lidských nehtů, to co stříháme nebo jako u koček a psů, když se stříhají drápky, to co je za lůžkem. Měla ho přerostlý o nějaký ten milimetr a zdálo se mi, že jí to také dělá problémy při krmení. Tak jsem se odhodlala, několikrát "vyměřila", abych nestřihla ani o kousek dál do živého a šmikla. Použila jsem to gilotinku na drápky, akorát vzhůru nohama, abych kopírovala tvar zobáčku a šlo to perfektně. Gilotiny mám ostré, žádné třepení, takže všechno v pořádku. Růženka ani nepostřehla, že jsem jí něco udělala.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 18.8.2015 9:10

Vezmu to hromadně, snad se na mě nebudete zlobit... tedy S.P.Ch, Kostičko, Blanko pěkný densmiley.

Sopouchwinksmiley... kde já to jen slyšela... že by Saturnin? Mám za to, že jo. Jo, byl to ten příběh napravování s nervózním panem účetním.. ss sopouchlaugh.

Nemám takový talent, na čtivé psaní jako náš S.P.Ch., ale píšu a čtu vás všechny moc ráda. Ty nakloněné latě jsou fakt bezvadné, už když jsme to zkoušeli, tak bylo vidět, že se to slípkám moc líbí a lépe se jim tak hřaduje. Určitě se přikláním k tomu, aby pod hřady bylo "něco", ať už šuplíky nebo jen plato, ale kromě toho, že se na tom hromadí bobky a slípky v nich nemusí šlapat, tak je to z mého pohledu i bezpečné pro slípky.

S tím stavěním bez pomoci manžela... no, určitě nepochybuji o Vašich schopnostech, ale o tom to není. Víte, povím Vám to jinak, já si taky umím vyměnit kolo, připojit zásuvku, vyzdít zeď a mnoho jiného, ale když to budu tak normálně dělat, tak kromě toho, že mám své vlastní práce dost, tak upřímně na co budu mít doma chlapa? To nemyslím nijak zle, je to trochu samozřejmě i trochu nadsázky.

Nejsem vysloveně pro dělení na mužské a ženské práce a upřímně v přesnosti - měření je můj rozhodně lepší než já. On měří přesně, já tak nějak přibližněwink, umím to i přesně, ale nebaví mě to. Zkrátka, když ho nechám dělat takové důležité a odborné práce, tak jednak já jsem pomocník-přicmrndávač, což znamená méně starostí, to je výhodné pro mě a pak na něj můžu být zase o něco víc hrdá, co dokázal a on, i když nesnáší chválení, tak vím, že vnitřně ho těší, že vyrobil-udělal něco hmotného, viditelného.

Nehledě na to, že mužští snadno stagnují, když zjistí, že se bez jejich pomoci obejdeme. Rozhodně nechci poučovat! To v žádném případě, ale takový malý příklad za všechny... kamarádka měla muže a každý den s ním vstávala, aby ho vypravila do práce, dělala to velmi ráda, jenže jak šel čas, přišli děti atd., už to pro ni byla spíš obtíž, dělat to každý den a tak se začala bouřit a on pro změnu nechápal proč jí to najednou vadí, když to dělala tolik let tak ráda. Nešlo jen o snídani, bylo toho mnohem víc, ale zkrátka upletla si bič sama na sebe a pak se to moc těžko srovnává. Takže můj názor je, abychom nechali muže se také starat, protože za prvé cítit se potřebný je důležité a za druhé, žije se tak lépe.. si tedy myslím jásmiley .

Jinak musím s radostí napsat o naší Růžence, protože se každý den, každou hodinou stále víc a víc lepšísmiley. Tak z ní mám moc velkou radost. V sobotu jsem ji přestěhovala na verandu, protože už se nedokázala udržet na hřadu a nedokázala vylézt z hnízda, kam jsem ji dala na noc spát. Kromě toho jí holky neustále obtěžovali a sráželi, pochopitelně nechtěně, mísky a jídlem a vodou.

Na verandě má klid, má tam svoji ošatku a už včera se udržela mnnohem lépe na pařátkách, dneska ráno už se i sama prošla a je stále víc a víc žravějšísmiley. Není to ještě dokonalé, ale mnohem, mnohem lepší. Ten zrak nevím, zatím se mi nezdá, že by bylo nějaké zlepšení, spíš si víc zvykla kde co je, Takže se lépe orientuje. Má neustálý přísun šrotu a granulované směsi. Zrní-pšenici jsem zatím vyřadila, protože ho nedokáže zpracovat, vychází vcelku ven s bobky. Dávám stříkačkou do zobáku vitamíny, co jsem pro ní dostala od veterináře. Akorát jsem se ho zapomněla zeptat co to jesad, ale předpokládám, že to asi je nějaký Kombisol.

Včera, asi nejen u nás, byl pořádný slejvák a muž neprozřetelně odpoledne pustil holky ven, že prý je jen drobný deštík.. no zrovna těch pět minut to tak nějak bylo. Nicméně když jsme se v podvečer vrátili tak jsme je chudinky v tom největším slejváku museli zahnat domů, protože byly opravdu zmoklé jak slepicesmiley. Naštěstí holky dobře poslouchají a jsou naučené, že musí jít domů, když to po nich chci, takže to bylo rychle. Něco pro ty, kteří si myslí, že to přehánímwink... po zahnání jsme je všechny vyfrotýrovali ručníkem, aby byly trochu sušší a nenastydli mi.

Je akorát zajímavé, že Bowansky byly úplně suché, ty se před deštěm úplně schovali, Dekalbky a Bílá - Hysexka byli jen lehce na povrchu mokré, protože chodili ven jen na chviku v těch menších deštících. Ostatním to bylo jedno a zejména Sasexky s Černými se vysloveně vyžívali v hrabání v jedné části zahrady bez trávy kde se vytvořili úplné bahenní lázně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 157.239 (?), 19.8.2015 6:47

Dobré ráno Kolektivewink. Dospělé, dobře živené slepici ani chladný déšť neublíží. Po té maxidávce horkého, suchého počasí mají i pipénky rozžhavenou každou buňku v těle, a tak si ho rády zchladí. Do určité míry je zmoklostcheeky slepice známka její shánčlivosti a věšteckých schopností-meteosenzitivita, prostě pozná, že bude crčet dlouho, aproto-i přes otravné pršení hledá různé zobání. Taky si uvědomte, že velká dávka vody vyhání ze země živočichy-žížaly, mnohonožky, slimoše...,kteří jsou vítaným zpestřením ptačí potravy. Já se nebudu nikomu vysmívat za dobře míněnou péči, jen to frotýrování nesmí být příliš razantní-když už, tak jen po srsti, tak, aby nedocházelo k polámání brček per, nebo dokonce podkožním hematomům-u p. Veselky nehrozí! Této věci lze předejít zastřešením a zahrazením časti výběhu-to aby slepičky nemusely trávit někdy dlouhé nepříznivé období jen v kurníku. S.P.,Ch.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Kosticka83 - (12) - 236.243 (?), 19.8.2015 10:44

Dobré ráno, tak včera byly všechny opravdu zmoklé jako slepice laugh. Evidentně jim to ale nevadilo. Nejsou to krůty, aby čuměli s otevřeným zobákem vstříc dešti a utopily se tak. cheekyFroté ručník, jsem si z dovolením schovala pro sebe. Byl potřeba. wink Ale bylo to příjemné. Jedna z těch nových má takové řidší světle hnedé ho.. tedy bo.. no, prostě trus. Nesmrdí to nijak nestandardně. Všechny jsem kontrolovala, ale prdelky mají čisté. Odpoledne budu muset udělat ůkladnější šetření. A identifikovat, která je ta postižená. Včera to moc nešlo, jelikž jsem zvolila nevhodou obuv a chytit každou nezbednici v tom bahně ve výběhu bylo celkem nad mé úšilí. Budu muset oprášit holiny. Ke všemu mi tekla do očí voda. Jaký je rozdíl mezi průjmem a pouze řídkým, zdravotně nezávadným produktem trávicího traktu slípky? A co s tím? Oddělit? Ráno, když jsme je pouštěla, vypadaly všechny OK. Draly se ven a hned na zrní. Paní Veselko, ohledně zaměstnávání manžela, to je jiné téma, ale taky se k tomu dostaneme. Snažím se ho zapojovat, ale stále potřebuje dohled, aby něco nezku..šeně nezvojtil. No, nemá prostorovou představivost a k tomu 5tky dioptrie. Tak si asi dokážete představit, jak je to s tou přesností. Já kouknu a vidím a sestrojím. Moc neměřím, to je pravda. Ono se to tam vždycky nějak vejde blush

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 55.46 (?), 19.8.2015 12:36

Opět to spojím do jedné odpovědi. Tedy můj/náš milý S.P.Ch. a Kostičkosmiley

Je to správný odhad, ručník jen položit a jemně stírat. Ne, že bych je drbala hodinu, ale trochu tak, aby nebyly zmáčené, ale jen mokré. Ony se pak holky o ten zbytek snadno postarají, důkladně se očistí a dosuší.

Je fakt, že ty žížalky aj., to je logické a určitě je to tak. Zastřešeno atd. mají, ale jinak zahrada je volná.

Moc jsem se pobavila při čtení o zmoklých slípkách a jak to je s dohledem nad mužemyessmiley. Těším se na pokračování.

S těmi bobany, už jsem to tu psala. V zásadě se dá říct, že pokud nemá slepička ulepenou prdýlku, resp. brka, tak je to v pořádku. Spolu s bobky odchází i tekutiny. Barva je hodně závislá na tom, co slípka baští a i když mají k dispozici totéž, tak některá sní víc toho, jiná onoho. Obvykle mají dospělé slípky bobky celkem podobné a spíše tmavší, ale co jsem pozorovala tak u mladých, než jsou z nich nosnice bobky spíš připomínají středně nebo světle hnědou řidší hmotu

Nejsem odborník na ho..., ale tou barvou bych se neznepokojovala, stejně tak jako konzistencí. Jen bych prostě průběžně sledovala jestli nedochází k nějakým dalším změnám. Bohužel už ten odkaz nejsem schopná najít, ale kdysi jsem na internetu nějakou náhodou našla stránky v AJ, kde bylo mnoho obrázků jako mohou slepičí hovínka vypadat a co a co už není v pořádku. Co si pamatuji, tak v pořádku bylo téměř všechno a některá vypadala fakt hodně "jinak".

No a když jsme u těch hovínek, tak musím říct, že naše Růženka už tvoří přímo vzorová, její stav je zase už o kus lepší. Sama courá po verandě nebo odpočívá v ošatce, resp. na hraně. Takže celkově je vidět, že už nabrala dost sil a cítí se hodně dobře. Ten zrak se bohužel zatím nelepší, ale uvidíme co bude dál.

Jinak se omlouvám, hledáme přátelům pejska a tak nejsem zrovna "v kondici". Mějte se všichni co nejlépe a ať se vám i zvířátkům dobře daří.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 49.39 (?), 19.8.2015 12:16

Myslím, že to byl setapouch. (Mou oblíbenou knihu také nemám po rüce.)

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 55.46 (?), 19.8.2015 12:38

Asi ano, až si udělám čas, juknu na to:), je to příjemné čteníyes.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Kosticka83 - (12) - 236.243 (?), 19.8.2015 14:02

Rozčilení jej ochromilo, a on k opravdovému zděšení továrníka Mikulky zařval: "Setapouch!"

"Co jste to řekl?"

Účetní, rudý rozčilením i lítostivým vztekem volal "Setapouch! Sobí hnusec!" Továrník opravdu zbledl. Tohle mu ještě nikdo neřekl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 55.46 (?), 19.8.2015 15:04

yessmiley až bude čas a situace, tak si udělám klidnou relaxaci a pobavím se u tohohle skvělého díla.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Klapka - (35) - 245.130 (?), 19.8.2015 15:35

Zdravím Veselku, Kostičku, S.P.,Ch a ostatní, praštěné více či méně. Mám info, že i my lidé vyvoříme občas něco poněkud jiné konzistence než je obvyklé. A běžíme hned k dokorovi? :-) Já tedy ne.

S.P.,Ch dobře vypozoroval, že když má lejt celý den, slepice zobou i v dešti. Jíst se musí i za deště. Ale občas mě mrchy podvedou, deštník si nevezmu a prší pořád, ačkoli se schovaly pod kurním a vystrčily sotva zobák a oko, jesli něco nesu. Asi nejsou zrovna ve věštecké náladě.

K mužskému elementu v pracech na zahradě a výstavbách apod..Můj element mnohem raději uvaří úžasný oběd, než aby dělal kurník. Mně zase ta práce hrozně baví, odreaguji se, starosti zapomenu, a je li potřeba větší síly, než jakou dosahuji já, volám SOS. Pak přiběhnuvší síla zabere a zase odkráčí. Takže kurník je mým dílem. (Že celou dobu říkal, že si stavím výměnek, vynechám.) Ale automatické otvírání a zavírání kurníku je jeho práce. Elektrice rozumím jen potud, že když stisknu vypínač, tak se buď rozsvítí nebo se zhasne, podle stavu. A jen tuším, že je někde nula, fáze. Takže čidlo, když se sešeří, zavře slepice, čímž zabrání lišce v dalším útoku, a ráno otevře, aby mohly dámy ven. A odvětrání ještě čeká na dokončení, zatím funguje jen na principu ohřevu vzduchu. Potřebuji do odtahové trubky větrák, a zapojit ho na spínačky. A to ještě čas u manžela nedozrál. Dnes mu to opět připomenu. :-) 

Mám nově problém se strakama. Soused ho má už dávno, mně se to vyhýbalo. Jenže dnes sedělo na magnolii 8 strak, divně koukaly, a tak předpokládám, že se pustí i do mých, potažmo slepičích vajec. Zatím asi ne, protože snůška je 100%, ale už to je za vraty. Tak googlím, co s tím. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika