Polamany angrest

Misit - (2) - 39.21 (?)
15.6.2020 21:38

Mám úplně stejný problém. Všech mých sedm loni vysazených stromkových angreštů je polámaných. Letorosty jsou vylomené přímo z pupenu, ze kterého vyrostly. Jeden angrešt přišel o všechny letorosty a zůstaly mu jen dva shluky lístků v patě bývalého letorostu. 

Na všech angreštech se také objevilo poškození letorostů v podobě podélných prasklin. 

Mám z toho pocit, jakoby angrešty překotně rostly a neudržely vlastní tíhu letorostů a navíc jak mohutněly i do šířky tak popraskaly. Některé letorosty byly výrazně širší jak dřevo, ze kterého vyrůstaly. 

Poraďte prosím, s čím jsme se to setkali? Je to nějaké onemocnění, počasí nebo něco jiného?

Angrešt 1, detail
Angrešt 1, detail
Angrešt 1, detail 2
Angrešt 1, detail 2
Angrešt 1, pohled
Angrešt 1, pohled
Angrešt 2, pohled
Angrešt 2, pohled
Angrešt 2, detail
Angrešt 2, detail
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 210.154 (?), 15.6.2020 10:26, zobrazeno: 1202x

Ahoj, loni jsem na podzim vysadil stromkovy angrest, ted mel krasne letorosty vzorove rozlozene po rezu na 2 pupeny po sazazeni, asi 30cm. Prijdu na zahradku, a 4 z peti vylomene az ve dreve viseli na stromku. Prosim o radu, co s tim. Vyrasi neco jeste ted z pupenu u vylomenych vetvi, nebo ten co zbyl vyvazat vzhuru a zastipnout a snad zalozit jeste letos novou korunku? Vypuci jeste neco letos?

Misit - (2) - 39.21 (?), 15.6.2020 21:38

Mám úplně stejný problém. Všech mých sedm loni vysazených stromkových angreštů je polámaných. Letorosty jsou vylomené přímo z pupenu, ze kterého vyrostly. Jeden angrešt přišel o všechny letorosty a zůstaly mu jen dva shluky lístků v patě bývalého letorostu. 

Na všech angreštech se také objevilo poškození letorostů v podobě podélných prasklin. 

Mám z toho pocit, jakoby angrešty překotně rostly a neudržely vlastní tíhu letorostů a navíc jak mohutněly i do šířky tak popraskaly. Některé letorosty byly výrazně širší jak dřevo, ze kterého vyrůstaly. 

Poraďte prosím, s čím jsme se to setkali? Je to nějaké onemocnění, počasí nebo něco jiného?

Angrešt 1, detail
Angrešt 1, detail
Angrešt 1, detail 2
Angrešt 1, detail 2
Angrešt 1, pohled
Angrešt 1, pohled
Angrešt 2, pohled
Angrešt 2, pohled
Angrešt 2, detail
Angrešt 2, detail

host - 59.136 (?), 15.6.2020 22:05

Zajímavé, já mám stejně vylámaný nový stromek černého rybízu. Vyhnal 4 větve přímo nahoru a tři se vlastní vahou ulomily. Asi jsem moc zalévala a hnojila. Milena

host - 248.100 (?), 15.6.2020 22:20

Tipla bych to na to počasí, po relativním suchu je teď vláhy až příliš. Odpovídalo by tomu i to podélné praskání větviček (jako když se nezalévají rajčata a pak pořádně zaprší, začnou praskat)...           Lída.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz