Pohnojit ještě teď kanadské borůvky?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 97.44 (?), 17.11.2008 12:05, zobrazeno: 32337x
Dobrý den,
na jaře letošního roku jsem zakoupil 6 ks kanadských borůvek, z toho jsem tři zasadil na sluné stanoviště a tři do polostínu. Sluné stanoviště borůvkam svědčí a ty krásně prosperují, v polostínu borůvky jen "přežívají". Vysazeny byly do lesní hrabanky s rašelinou a měli dostatečný přísun vody.
Mám ještě v této chvíli zkusit borůvky přihnojit? Případně, kdy a jakým způsobem borůvky (ty prosperující) stříhat?
Děkuji za odpovědi
Martin
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.44 (?), 17.11.2008 14:53
Děkuji za reakci, ještě ale zůstává nezodpovězená jedna otázka a to kdy a jak stříhat. Děkuji za případné odpovědi.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Alice D. - (11) - 192.179 (?), 17.11.2008 16:08
V knize o stříhání stromů se píše, že první 3 roky se nestříhá vůbec, a potom se v změ stříhají odpolozené větve tříleté, slabé nové výhony - 5 se jich ponechá, a ještě se odřežou slabé dvouleté výhony. Hm, taky jsem si koupila borůvku, tak jsem zvědavá. Chápu tu knížku tak, že nechám jen 5 letošních a silnějsí dvouleté výhony.
Ještě tam píšou, že borůvky kvetou a plodí převážně na jednoletém dřevě.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.44 (?), 17.11.2008 19:01
Děkuji za postřehy a krásné fotky. Takovou sklizeň bych taky jednou chtěl mít... Jak staré máte ty vyfotografované rostliny kanadské borůvky?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.44 (?), 17.11.2008 19:30
Mě takhle krásně jedou taky, ale pouze na sluném stanovišti. V polostínu spíše živoří, přemýšlím o jarním přesunu na jiné stanoště...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |