Odrůda angreštu

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6706) - 9.2 (?)
13.3.2013 18:36

Je jasná a funkční metodika ochrany před padlím. Je zde popsána porobně několikrát. Bez postřiku se v současnosti díky odsíření elektráren běžné angrešty pěstovast nedají, nebo jen ve vyjímečných lokalitách. Druhá cesta je pěstovat rezistenty, které stejně podle některých zpráv zcela rezistentní nejsou a nemají až tak dobrou chuť jako klasické odrůdy. Rozhodnutí je na vás.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 18.96 (?), 13.3.2013 18:18, zobrazeno: 5612x

Zdravím všechny. Prosím o radu. Jako malý kluk si pamatuji, že jsme vždy měli doma pár keříků angreštu. Tyto byly postupně vykopány. Před několika lety jsem zakoupil nějaký ten stromek, ale trpěl vždy padlím. Zkoušel jsem postřiky, ale neúspěšně. Zda je v místě tlak choroby vyjímečně silný nevím.   V současné době bych chtěl opět nějaký stromek koupit. S odrůdami nemám zkušenost, samozřejmě chci odolnou odrůdu a chuťově dobrou. Odebírám časopis zahrádkář, jsou zde novinky, údajně rezistenty, ale dal bych spíše na osobní zkušenost.  Lukáš   

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6706) - 9.2 (?), 13.3.2013 18:36

Je jasná a funkční metodika ochrany před padlím. Je zde popsána porobně několikrát. Bez postřiku se v současnosti díky odsíření elektráren běžné angrešty pěstovast nedají, nebo jen ve vyjímečných lokalitách. Druhá cesta je pěstovat rezistenty, které stejně podle některých zpráv zcela rezistentní nejsou a nemají až tak dobrou chuť jako klasické odrůdy. Rozhodnutí je na vás.

host - 220.186 (?), 13.3.2013 20:07

Zcela rezistentní (nejen plody, ale i větvičky) by měla být novější červená odrůda Karát. Mám ji na zahradě dva roky - je dobrá, lepší než některé jiné odrůdy, ale Zlatému fíku se chuťově nevyrovná.           Lída

host - 41.143 (?), 13.3.2013 21:19

Já pěstuji rezistenty Mucurines, Hinnonmaki rot a Hinnonmaki gelb. Jsem z nimi moc zpokojen. Rozdíl v chuti mezi rezistenty a nerezistenty nepoznáte. Důležitější je půdní typ, poloha a samozřejmě průběh počasí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz