Množenie egereša odrezkami vo februári
|
|
 |
 |
host - 91.196 (?) 27.4.2021 11:14
Dávám-už jsem dal, protože jsem je měl celou dobu v zahradě v kbelíku s vodou, do járku v mé školičce. Cca 15cm zahloubená rýha, kterou plním žlutým-kopaným pískem smíchaným na půl s dobrým zahr.substrátem. Prýty zbavím bočního obrostu až na dva horní-jeden bude nad a druhý pod úrovní zeminy. Dám do kypré směsi pod mírným úhlem, přiměřeně zahrnu, lehce po stranách půdu přimáčknu a důkladně zaleju kropičkou. Zálivku přizpůsobuju srážkám nebeským. Občas vrchní výhonek vezme čert , o to víc pak roste ten dočasně ukrytý v zemi. Do podzimu se většině řízků podaří zakořenit. Podobně se dá postupovat i v případě, že chcete mít výsadbu mobilní-tzn., že sázíte do truhlíků či květníků. Největší úspěšnost je u červených a bílých rybízů, angr.jsou na bronzové příčce, černý rybíz sklízí-sportovní terminologií-bramborovou medaili .
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 27.4.2021 11:14
Dávám-už jsem dal, protože jsem je měl celou dobu v zahradě v kbelíku s vodou, do járku v mé školičce. Cca 15cm zahloubená rýha, kterou plním žlutým-kopaným pískem smíchaným na půl s dobrým zahr.substrátem. Prýty zbavím bočního obrostu až na dva horní-jeden bude nad a druhý pod úrovní zeminy. Dám do kypré směsi pod mírným úhlem, přiměřeně zahrnu, lehce po stranách půdu přimáčknu a důkladně zaleju kropičkou. Zálivku přizpůsobuju srážkám nebeským. Občas vrchní výhonek vezme čert , o to víc pak roste ten dočasně ukrytý v zemi. Do podzimu se většině řízků podaří zakořenit. Podobně se dá postupovat i v případě, že chcete mít výsadbu mobilní-tzn., že sázíte do truhlíků či květníků. Největší úspěšnost je u červených a bílých rybízů, angr.jsou na bronzové příčce, černý rybíz sklízí-sportovní terminologií-bramborovou medaili .
|
|
 |
|
 |
 |
|
solide - Stříbrný Zahrádkář (415) - 224.30 (?), 28.4.2021 9:46
Dakujem za odpoved, takze ak som to spravne pochopil, poulamujem vsetky nove vyhonky, necham len jeden na vrchu a strcim tak hlboko do zeme, aby von trcal len kratky koniec s novym vyhonkom?
Jan
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 28.4.2021 13:09
Ne, nechávám 2 ks výhonků, oba nejvyšší, ale jeden je ponechán na světle a druhý lehce zahrnut. Ten horní občas podlehne např.při honičce zvířat, ptáků, případnému většímu mrazu, krupobití, nešikovné činnosti člověka, ten druhý je záloha, která se po několika týdnech až měsících ocitne na světle Božím a buď doplní přeživší horní, nebo převezme velitelskou roli !
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|