Kanadská borůvka - hniloba plodů

host - 34.41 (?)
11.6.2014 10:37

Zdravím všechny. Tak mne to přece jen nedalo a borůvky jsem postříkala Teldorem a pak je chodila dvákrát denně kontrolovat, zda nezačnou vadnout a dopadlo to na jedničku. Borůvkám se nic nestalo, žádné další plody už nejsou poškozené. Jen teď nevím zda pomohl postřik nebo vysoká teplota, ale výsledek se dostavil a to je hlavní. Dokonce jsem zjistila, že na jedné rostlině mi pustila kořínky zasypaná větvička a už pouští nové větvičky a lupínka. Rostlinku nechám do podzimu trochu narost a pak přesadím do samostaného květináče. Bára

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 65.144 (?), 2.6.2014 12:34

V nemecke databazi pesticidu pro ovocnarstvi PS Info Obstbau jsou pro kanadske boruvky na plisen sedou registrovany pripravky Signum, Switch a Teldor. Rovral v databazi neni, ten se v Nemecku asi nepouziva. J.R.

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 2.6.2014 12:45

Ano, z tohoto bych si vybral Teldor a použil údaje pro maliník OL7, 1,5% roztok, 0,05-0,1 litru roztoku na keř.

host - 34.41 (?), 11.6.2014 10:37

Zdravím všechny. Tak mne to přece jen nedalo a borůvky jsem postříkala Teldorem a pak je chodila dvákrát denně kontrolovat, zda nezačnou vadnout a dopadlo to na jedničku. Borůvkám se nic nestalo, žádné další plody už nejsou poškozené. Jen teď nevím zda pomohl postřik nebo vysoká teplota, ale výsledek se dostavil a to je hlavní. Dokonce jsem zjistila, že na jedné rostlině mi pustila kořínky zasypaná větvička a už pouští nové větvičky a lupínka. Rostlinku nechám do podzimu trochu narost a pak přesadím do samostaného květináče. Bára

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz