kanadská borůvka?

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 248.54 (?)
21.7.2008 21:13

projděte zde již v minulosti proběhlé diskuse na téma kanadská borůvka. Najdete tam odpovědi na Vaše otázky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 107.159 (?), 19.7.2008 22:11, zobrazeno: 13077x

ahoj, koupili jsme si dvě borůvky Vaccinium c. Goldtraube. Kamarád mi tvrdí, že pro větší úrodu je lepší mít dvě borůvky, ale jiného druhu... mám tedy dokoupit třetí borůvku, jiného druhu? Můžete mi případně doporučit jakou, která by dozrávala v jiné době než Goldtraube? díky

kudlanka.j - (2) - 80.229 (?), 21.7.2008 9:53

Koupila jsem si jednu borůvku na balkón, měla hodně květů, ale pouze 3 plody.Za to ji narostlo hodně nových větviček a listů.Jak a kdy to sestříhat, prosím poraďte co s tím. děkuji kudlanka.j

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 248.54 (?), 21.7.2008 21:13

projděte zde již v minulosti proběhlé diskuse na téma kanadská borůvka. Najdete tam odpovědi na Vaše otázky.

Věra Kuglerová - (2) - 84.202 (?), 13.3.2010 14:36

Dobrý den,

nereagují na váš příspěvek(který je stejně starý:-((),ale mám podobný dotaz, jako dívčina předemnou.Borůvky mám na zahradě 2(3roky staré).v minulém roce rodily obě, ale podle mě málo.Dávám jim, co potřebují:-)Kyselou půdu mají, Podzemní voda je dost vysoko, aby měly dostatečnou zálivku(jsme na urovni řeky),jsou na stinném místě, ale... nevím.Rozhodla jsem se letos pro rozmnožení řízkem-nevím, jestli to udávám správně.Prostě mladé proutky, které zlámal letošní sníh jsem z rostliny odebrala a seřezala skalpelem v co největším kolmém řezu.Větvičky jsem dala do dešťovky a šla hledat na net, jak mám pokračovat.Myslela jsem, žeje hodím do sypkého stimulátu a nechám jich povícero v jednom velkém květináči doma.Nebo mám počkat, až mi v té sklenici pustí kořeny?Slyšela jsem něco o gelovém stimulátoru.Je v tom velký rozdíl?

Předem děkuji za odpovědi

Kuglerová

host - 187.104 (?), 6.6.2010 21:10

Mnozenie cucoriedok odrezkovanim je velmi problematicke. Velke firmy ich mnozia metodou in vitro. Cize v labakoch. Niekomu sa sem tam ujme nejaky odrezok, alebo potopeny konar. Ale je to skor o stasti ako o metode.

Prajem aby sa ich ujalo co najviac.

Jujto

host - 97.188 (?), 4.7.2011 16:29

Zdravím, letos se mi podařilo zakořenit 3 řízky stejným postupem jako si množím růže - ve skleníku je zapíchnu do záhonu a zakryji pet láhví s uříznutým dnem. Pak jen běžně zalévám. Ale je pravda, že i u růží je úspěšnost asi 20%. Nicméně mám vyzkoušené, že ty, které se ujmou, jsou pak i dále vitální.

Jana

host - 167.214 (?), 11.7.2011 20:53

Dakujem za informaciu a gratulujem. Ste z mala tych, o ktorych viem, ze sa im podarilo rozmnozit kanadky odrezkovanim.

Ono to ide a za specifickej agrotechniky sa to da pouzit aj komercne. Bohuzial uspesnost v amaterskych podmienkach, je velmi nizka.

Mohol by som poprosit o blizsie udaje? Zaujima ma hlavne odroda, pouzity stimulator, ci to boli zelene, alebo drevite/polodrevite odrezky, ake boli cca dlhe a aky mali cca priemer stonky. Su dost velke rozdiely v tom, ktora odroda ako uspesne zakoreni z odrezku, ale ako som uz pisal vyssie, za pouzitia specialnej agrotechniky s dodrzanim stanovenych podmienok sa daju mnozit aj odrezkami. V amaterskych podmienkach je to vsak dost obtiazne.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz