Je velkost cucoriedky ok?

Elen. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (158) - 126.28 (?)
4.4.2021 9:05

Já jsem je jako malé (zhruba dvouleté) nestříhala, až když se po přesazení dobře chytly, tak jsem druhý rok odstranila jen vysloveně překážející větvičky a opravdu stříhala až asi čtvrtý rok. Schválně jsem se teď koukla do literatury, v jednom zdroji se píše "u dvouletých nechat 1 - 2 nejsilnější výhony, zbytek ustříhnout" a o zkracování nic, v druhém zdroji se nejsilnější výhony "mírně zkrátí", tak si vyberte wink Elen

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 121.2 (?), 2.4.2021 22:26, zobrazeno: 2165x
Objednal som cez internet cucoriedky v 2,5l kvetinaci. Prisli uplne malicke, ledva maju dva male konariky velkosti cca 25cm. Neviem, ci je bezne, ze sa predavaju taketo male kricky? Ako rychlo dokaze cucoriedka narast? Mam odrodu Darrow a Patriot.

host - 246.40 (?), 3.4.2021 7:36

Posílají i pidisazeničky třetinové výšky v malých květináčcích. Záleží kolik to stálo. Na takto velký květináč to však není žádný zázrak. 

Elen. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (158) - 126.28 (?), 3.4.2021 11:13

Prodávají se menší i větší, záleží na ceně. Když už je máte, tak bych si je nechala, pokud mají zdravé kořeny a vypadají vitálně. Při prvním sázení borůvek jsem míchala rašelinu a běžnou zeminu, vůbec se jim nedařilo, nulové přírůstky. V roce 2018 jsem je tedy přesadila do čisté rašeliny s Hoštickým hnojivem na borůvky, otrhala všechny květy a rostliny opravdu věnovaly energii do růstu a v roce 2019 už byla velice slušná úroda. To otrhání květů se mi opravdu moc osvědčilo, doporučuji. Myslím, že už opravdu pěkné úrody se z takovéto borůvky dočkáte při dobré péči v roce 2023 - letos nic, květy otrhat, příští rok podle situace případně znovu květy otrhat. Doporučuju taky promyslet ochranu před ptáky. Elen

2018 jaro po přesazení
2018 jaro po přesazení
2019
2019
2020
2020

host - 40.61 (?), 3.4.2021 12:00

Pěkné keře v 2020 paní Elen. Jakou ochranu před ptáky používáte?

Kvark - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 239.133 (?), 3.4.2021 12:40

Je to vubec treba v ramci mestske zastavby resit? Jako ja na zahradce nepozoruju nejake hejna spacku apod. Ale nevim, zatim teprve zacinam.

Elen. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (158) - 126.28 (?), 3.4.2021 12:56

Záleží asi, kde bydlíte, my jsme na okraji vsi a bez "voliéry" bychom asi nic nesklidili. 

Máme 10 keřů vysazených u plotu po 1 m, to už bych dnes dělala jinak, ne k plotu a od sebe aspoň 1,5 m, takhle mi zbývá pro sklizeň vlastně jen jedna přítupná strana, v budoucnu je asi budu muset řezat víc, než by bylo nutné (nebo je proberu a nechám jen 6). Nicméně ta voliéra jsou 3 čtverce z hliníkových tyček (jeden na začátku, druhý v prostředku a třetí na konci), strana asi tak 2,2 m, kousek je toho vidět na fotce z roku 2020. Jsou pevně zakotveny a spojeny nahoře lanky a jsou tam nastálo (manžel je strojař :). V sezóně na to navlečem síť na ochranu vinic, je to trochu spartakiáda, ale už to máme za ty 2 roky vcelku secvičené :) Elen

Kvark - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 239.133 (?), 3.4.2021 12:33

Podobne velke sazenice jsem kupoval nedavno za 80Kč, coz je myslim v pohode. Jinak jsem minuly rok kupoval 4-5lete kere kolem 400-500Kč. Je to o te cene.

host - 121.2 (?), 3.4.2021 14:56
Cena bola 5,5€. V kamennom zahradnictne mali nasobne vacsie kricky cucoriedok, za cenu 7,5. To som zistil, az po objednani a este som netusil, co za zazrak mi pride. Mam tie vyhonky teraz ostrihat? Druha cucoriedka ma len jeden vyhonok dlzky asi 60cm. Mam ho skratit?

host - 91.196 (?), 3.4.2021 15:12

Přistřihnout-tedy zakrátit asi o polovinu, zasadit do velkého objemu čisté rašeliny, asi o 5 cm níže, než jsou teď-pomůže to k lepšímu kořenění a především zmnožení nových výhonů. Já bor.sázím tak, že jsou vlastně alespoň 15 cm pod úrovní okolního terénu a postupně, v dalších letech přisypávám rašelinu-poté, co je zjary přihnojím spec.gr. hnojivem. Bohatě pak odnožují. Vydatně zalévám. Toulavý stín nad nimi poskytují velké lískové keře. Sklizeň nádherných plodů ve velkém počtu si sichruju síťováním-kos sice krásně pěje, ale když je v borůvčí, tak zle jefrown!

Elen. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (158) - 126.28 (?), 4.4.2021 9:05

Já jsem je jako malé (zhruba dvouleté) nestříhala, až když se po přesazení dobře chytly, tak jsem druhý rok odstranila jen vysloveně překážející větvičky a opravdu stříhala až asi čtvrtý rok. Schválně jsem se teď koukla do literatury, v jednom zdroji se píše "u dvouletých nechat 1 - 2 nejsilnější výhony, zbytek ustříhnout" a o zkracování nic, v druhém zdroji se nejsilnější výhony "mírně zkrátí", tak si vyberte wink Elen

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž0:11
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz