Je velkost cucoriedky ok?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 121.2 (?), 2.4.2021 22:26, zobrazeno: 2165x
Objednal som cez internet cucoriedky v 2,5l kvetinaci. Prisli uplne malicke, ledva maju dva male konariky velkosti cca 25cm. Neviem, ci je bezne, ze sa predavaju taketo male kricky? Ako rychlo dokaze cucoriedka narast? Mam odrodu Darrow a Patriot.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 246.40 (?), 3.4.2021 7:36
Posílají i pidisazeničky třetinové výšky v malých květináčcích. Záleží kolik to stálo. Na takto velký květináč to však není žádný zázrak.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Elen. - Stříbrný Zahrádkář (158) - 126.28 (?), 3.4.2021 11:13
Prodávají se menší i větší, záleží na ceně. Když už je máte, tak bych si je nechala, pokud mají zdravé kořeny a vypadají vitálně. Při prvním sázení borůvek jsem míchala rašelinu a běžnou zeminu, vůbec se jim nedařilo, nulové přírůstky. V roce 2018 jsem je tedy přesadila do čisté rašeliny s Hoštickým hnojivem na borůvky, otrhala všechny květy a rostliny opravdu věnovaly energii do růstu a v roce 2019 už byla velice slušná úroda. To otrhání květů se mi opravdu moc osvědčilo, doporučuji. Myslím, že už opravdu pěkné úrody se z takovéto borůvky dočkáte při dobré péči v roce 2023 - letos nic, květy otrhat, příští rok podle situace případně znovu květy otrhat. Doporučuju taky promyslet ochranu před ptáky. Elen
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.61 (?), 3.4.2021 12:00
Pěkné keře v 2020 paní Elen. Jakou ochranu před ptáky používáte?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Elen. - Stříbrný Zahrádkář (158) - 126.28 (?), 3.4.2021 12:56
Záleží asi, kde bydlíte, my jsme na okraji vsi a bez "voliéry" bychom asi nic nesklidili.
Máme 10 keřů vysazených u plotu po 1 m, to už bych dnes dělala jinak, ne k plotu a od sebe aspoň 1,5 m, takhle mi zbývá pro sklizeň vlastně jen jedna přítupná strana, v budoucnu je asi budu muset řezat víc, než by bylo nutné (nebo je proberu a nechám jen 6). Nicméně ta voliéra jsou 3 čtverce z hliníkových tyček (jeden na začátku, druhý v prostředku a třetí na konci), strana asi tak 2,2 m, kousek je toho vidět na fotce z roku 2020. Jsou pevně zakotveny a spojeny nahoře lanky a jsou tam nastálo (manžel je strojař :). V sezóně na to navlečem síť na ochranu vinic, je to trochu spartakiáda, ale už to máme za ty 2 roky vcelku secvičené :) Elen
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 121.2 (?), 3.4.2021 14:56
Cena bola 5,5€. V kamennom zahradnictne mali nasobne vacsie kricky cucoriedok, za cenu 7,5. To som zistil, az po objednani a este som netusil, co za zazrak mi pride. Mam tie vyhonky teraz ostrihat? Druha cucoriedka ma len jeden vyhonok dlzky asi 60cm. Mam ho skratit?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |