Jaké odrůdy malin a ostružin?
|
|
 |
 |
host - 240.105 (?) 2.7.2014 22:35
Zdravím.
Moje děti během léta mezi prvním a druhým rokem odmítaly jíst červené maliny. Žluté a černé bez problému. Takže tu mám Apricot (žlutooranžová), Fallgold (žlutá) a Black Jewel = Bristol (černá). Nejsou tak velké jak ty z obchodu, ale po dobrém dozrátí nám chutnají. Bristol má hezký tvar plodů a zajímavou příchuť a i v letošním roce plodí velice slušně. Z červených Heritage, Polku nebo Polanu, nevím, jedna nepřežila, Médeu. Ta polská má v tom suchu plody chutí naprosto stejné jak lesní maliny, bohužel i velikost plodů. Nezalévala jsem je. V notýsku mám poznačeno v seznamu odrůd, které by stály za sehnání, ještě Adu (remonta) a Máju (klasická).
Ostružiník trnitý Wilsonův, snese víc mráz než ten beztrnný. A stálezelený se zajímavým listem, ale ten jsem ještě neměla možnost ochutnat, zrovna kvete. Ale i tak si ho nechám, vypadá hezky.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 240.105 (?), 2.7.2014 22:35
Zdravím.
Moje děti během léta mezi prvním a druhým rokem odmítaly jíst červené maliny. Žluté a černé bez problému. Takže tu mám Apricot (žlutooranžová), Fallgold (žlutá) a Black Jewel = Bristol (černá). Nejsou tak velké jak ty z obchodu, ale po dobrém dozrátí nám chutnají. Bristol má hezký tvar plodů a zajímavou příchuť a i v letošním roce plodí velice slušně. Z červených Heritage, Polku nebo Polanu, nevím, jedna nepřežila, Médeu. Ta polská má v tom suchu plody chutí naprosto stejné jak lesní maliny, bohužel i velikost plodů. Nezalévala jsem je. V notýsku mám poznačeno v seznamu odrůd, které by stály za sehnání, ještě Adu (remonta) a Máju (klasická).
Ostružiník trnitý Wilsonův, snese víc mráz než ten beztrnný. A stálezelený se zajímavým listem, ale ten jsem ještě neměla možnost ochutnat, zrovna kvete. Ale i tak si ho nechám, vypadá hezky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Teta Jana - Stříbrný Zahrádkář (289) - 143.28 (?), 3.7.2014 9:12
Dobrý den,
dlouho byly žluté maliny na okraji mého zájmu, ale letos v tom obrovském suchu si jediné bez zalévání zachovaly slušnou velikost a šťavnatost.Navíc na nových výhonech dokážou plodi až do zámrazu. Beru je na milost.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.137 (?), 3.7.2014 19:40
Část dnešní sklizně - odrůdy Glen Lyon, Glen Ample a menší Meeker. 100 malin vážilo 410 g. Asi za 10 dní začne zrát Polana na letošních prutech, poslední nastoupí Himbo-Top, ten bohatě kvete, výška výhonů je snad 2,3 m. Pravidelně vydatně zaléváno.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vrana - (17) - 252.33 (?), 23.11.2014 15:34
wilsonův mi připadá nejranější, snadno odnožuje.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 92.133 (?), 22.7.2014 22:43
Rozhodně odrůda Tulameen.Byla jsem na sběr malin ve Skotsku a ty byly perlou mezi ostatními, také výbornými. Letos je mám v plánu také sadit:-) Michaela
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.156 (?), 23.7.2014 17:40
tulameen mi přijde málo sladký a aromatický, jen velká pevná kuželovitá malina vhodná pro přepravu, oproti "babičkovskému" kulatějímu Malling Promisu. Je sice měkčí, ale sladší.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.126 (?), 23.7.2014 18:08
Opravdu to tak je? Zatim jsem ho neochutnal, ale u Tulameenu se uvadi "Taste - excellent flavour". To se mi nejak nezda, ze by byl vhodny jen pro prepravu. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |