Jahodárny
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.173 (?), 31.8.2010 18:36
Tak dobře to dělají i letos.Chvála Turnovu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.24 (?), 29.9.2010 7:55
Sadbu jsem letos objednala v Turnově již poněkolikáté, vždy po třech až čtyřech letech. Objednávala jsem pro osm lidí. Měla jsem připravené namyšlené odrůdy, částečně z vlastních zkušeností, částečně novější na vyzkoušení. Při objednávání jsem si nechala poradit ing. Loudou, takže objednávka byla pozměněna. Sazenice mi došly obchodním balíkem před 14 dny, večer bylo oznámeno odeslání SMS zprávou. Ráno jsem si je vyzvedla osobně na poště (v době doručování pošty by nikdo nebyl doma a po příchodu z práce by již bylo zavřeno). Trochu námahy dalo ihned rozdělit sazenice balené po 25 ks pro osm zájemců. Rozdělovala jsem po násobcích pěti dle předem připraveného rozpisu, kdo jaké odrůdy dostane. Ještě týž den jsem je doručila známým, aby si je mohli zasázet a neřekli, že jahody ode mne nerostou či něco podobného. Sama jsem sázela až druhý den, až bylo více času. Kořenový systém byl výborný, jahody zelené, svěží. Po zasazení jsem každý den zalévala, dnes již mohu hodnotit ujmutí, všechny rostou. Mám odrůdy Civmad, Elkat, Korona, Florence, Zefýr, Karmen, Dita, Bounty, Pandora, jako novinku - prémii mi poslali Emily - velmi raná. Zdraví Jiřina
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.228 (?), 7.6.2018 10:10
Nabízené odrůdy jsou skutečně dobré, kvalita dodaných sazenic přímo katastrofální. Hrníčkované sazenice byly velmi málo zakořeněné, normální sadba po odstranění zaschlých a nahnilých odenků zbyly sotva dva lístky, u 5% sazenic chybělo srdíčko a proto je bylo nutno vyřadit. Sazenice jsem reklamoval a doložil fotografiemi, po roce i přes urgenci čekám na odpověď.Vraňany již nikdy. Chudožilov
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 53.131 (?), 7.4.2011 19:50
Vraňany mají výbornou kvalitu jahod.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 37.76 (?), 29.3.2012 14:13
Loni jsem kupovala ve Vraňanech ve větším sadbu jahod Mara de Boise. Z části vyrostly jahody podobné Mara de Boise, ale vůbec neodnožovaly, plody byly pevnější. Z druhé části vyrostly velkoplodé jahody, které plodily na odnožích a Mara de Boise nepřipomínaly ani vzdáleně. Z Vraňan jsem se nedozvěděla, co to je za odrůdy. Letos musím koupit novou sadbu, ale už jinde. Nemáte typ, kde koupit kavlitní sadbu Mara de Boise? Dík Zuzka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 191.199 (?), 23.6.2014 10:59
Zdravím,
chci Vám napsat svoji zkušenost s jahodárnou Vraňany, kterou bohužel nedoporučuji.
Objednala jsem si sazenice jahod klasických a jahod měsíčních Rujany. O odrůdě Rujana se píše, že se množí pouze semeny.
Mně však tyto rostliny tvoří nové mladé rostlinky. Ptala jsem se v jahodárně, nejdříve nikdo z pánů Hančových
nereagoval, až paní Hančová se ozvala s ujištěním, že nemusím mít obavu, že se o Rujany jedná. Na otázku, jak to, že tedy tvoří
vegetativně nové rostliny mi nikdo od nich neodpověděl. A jako perlička nakonec - na těchto rostlinách se objevily květy jak bílé barvy,
tak barvy červené, což je tedy 100% jasné, že se o Rujany jednat nemůže. Samozřejmě tím pádem mám pochyby i o odrůdách velkoplodých
jahod - co tedy vlastně přišlo? V této jahodárně mi hraní si na odrůdy přijde jako fraška. V příloze zasílám foto červeně kvetoucích "Rujan".
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 23.6.2014 11:14
Pochyby mam jiz delsi dobu kdekoliv, zejmena u ovocnych stromku, kde se zamena odrud pozna az za mnohem delsi dobum nez u jahod. Ve Vrananech jsem letos a loni kupoval 6 velkoplodych odrud (Salsa, Florence, Malwina, Rumba, Sonata, Jive), vsechny souhlasi. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|