Tak, já se přidám: měla jsem totiž stejný dotaz zhruba před měsícem, ale pak jsem to nějak zazdila. Plod jsem si přinesla z výletu a než jsem ho stačila prozkoumat, manžel mi ho vyhodil Pan Josef má asi na mysli, že uvnitř bude nějaký ořech. Ono to má totiž listí jako ořešák (no, skoro ) voní to jako ořech vlašský, ale je tam cítit trochu i citron... taky by mne zajímalo, co to vlastně je za strom?
Tak, já se přidám: měla jsem totiž stejný dotaz zhruba před měsícem, ale pak jsem to nějak zazdila. Plod jsem si přinesla z výletu a než jsem ho stačila prozkoumat, manžel mi ho vyhodil Pan Josef má asi na mysli, že uvnitř bude nějaký ořech. Ono to má totiž listí jako ořešák (no, skoro ) voní to jako ořech vlašský, ale je tam cítit trochu i citron... taky by mne zajímalo, co to vlastně je za strom?
Mičurinče, tentokrát je to vedle jak ta jedle :-(Konvalinko, hodně přihořívá, dá se říci, že hoří... :-) Vložím sem dvě citace z dendrologie on line: "...až kolem 50 m vysoký strom se široce rozkladitou korunou...". "...Výtečný parkový a alejový strom s cenným dřevem; poprvé u nás zaznamenán v Královské oboře, a to v roce 1835..." Domnívám se, že je to právě tento strom.
Josef.
Jano, gratuluji. Nápověda tu je samozřejmě proto, aby ji bylo možno využít.
Pane Mičurinče, můžete se s námi podělit o to, jak "mnohem větší plody" má ořešák černý ve vašich končinách?
Druhá poznámka k p. Mičurincovi: děkuji Vám za zmínku o guajavě. Alespoň jsem měl důvod si toto ovoce vyhledat a osvěžit si o něm trochu své chabé znalosti.
Zdeňku, to jsi si to podle doslovné citace nevyhledal?
Hezký zbytek večera a dobrou noc všem přeje Josef.