Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Kiwi zo semena.

Nie vobec neodporucam pestovanie kiwi zo semena. Je to extremne pracne a uboha uspesnost. Ale ked sa postasti, tak je mozne ziskat velmi kvalitnu odrodu.
Problem je, ze kiwi zo semena su s vysokou prevahou samce  (neplodny) a zistit ci sa jedna o samicu ci samca sa da az z kvetov (to je velmi dlhe cakanie 6 a viac rokov). Ked k tomu nema vhodnu polohu, moze na jar pravidelne zmrznut - cim stratite kvety a musite cakat o rok naviac - mozno opakovane.
Kiwi zo semena ma vsak aj velku vyhodu - velmi silny rast - vyrazne silnejsi ako zakupene kiwi sadenice.
Kto teda potrebuje rychlo napr. zatienit pergolu - je to idealna rastlina. Prekrasne listy, velke silne zelene s nadychom do cervena uzasne zatienia.
Nema ziadne choroby a skodcov - podobne ako pavinic ci ine popinave rastliny.
Mnoho 5m a dlhsich vyhonov je celkom bezne. 
A vzdy mate moznost kiwi aj zastepit a mat aj plody.


Moji znami zacali pestovat kiwi zo semena este v case hlbokeho socializmu cca v r. 1984, ked kiwi bolo mozne zohnat v obchode len 1-2 krat do roka.
Velmi vela sadenic vysadili... nakoniec vyslachtili jednu velmi kvalitnu odrodu.
Je asi potomok odrody Hayward, je o kusok mensia, ploskejsia - ale dozrieva skor a ma vynikajucu chut - vyrazne sladku - chuti nam viac ako original Hayward.
Dalsia ich vlastna odroda je uz vyrazne mensia ako Hayward, ale takisto si ju cenime pre skorsie dozrievanie a vynikajucu sladsiu chut.

Na druhej stane vyzera, ze i skladovatelnost je kratsia ako u Hayward - ale v chlade vydrzi asi do marca(?)... tazko povedat, lebo sa konzumuje ako prva.
Podarili sa im odrody blizko domu, tie hlbsie v zahrade pravidelne na jar omrzli.
Preto radim kazdemu skusit najskor vysadit si kiw blizko domu alebo ineho tepelneho zdroja, ktory ochrani pred jarnym mrazikmi.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika