Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, já tedy nikdy o samosprašné neslyšela. Hezké popisy "normálních" odrůd má na stránkách Havliš. 

Jen k tomu samozavlažovacímu truhlíku, mohl by to být problém, borůvky nesnášejí přemokření, takže byste stejně musela zalévat míň a pravidelně tak aby nestály v mokrém truhlíku. Pokud to plánujete na balkon nebo někde kde budete stále (ne na chalupu kam pojedete jednou za 14dní) tak bych radila spíš normální květináč. Myslím že ve větším např. 25litrovém můžete pěstovat jakékoliv kanadské borůvky, když budete přiměřeně hnojit a stříhat. Ale to by musely být minimálně dvě kvůli opýlení.

Tuším že nějaké balkonové borůvky i maliny atd. nabízel i Starkl, ale ten mě v minulosti dost zklamal. Těžko říct jestli právě jen on by měl samosprašnou odrůdu, když nikde jinde nikdo jiný nemá. Nebo jestli je to jen reklamní trik, tak jako ty jeho vyphotoshopované obrázky.

Některé z těch velkoplodých odrůd popisovaných Havlišem jsem kupovala Na Zázvorce, hodně lidí je nemá rádo, já byla spokojená. Jen je nutné si uvědomit jestli chcete sazenici odrůdy (pak kupovat ty maličké laciné, 9cm květináček a 9cm rostlinka) nebo chcete větší plodící keř (ty dražší větší nabízené modely).

Sáša 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika